Derde zaterdag van de maand is het ploggen en plandelen

Foto: ©Zero Waste Apeldoorn

Op een ijskoude zaterdag, 20 januari, trotseerden maar liefst 76 helden de gure wind en bevonden zich in 12 wijken en parken om zwerfvuil te verzamelen. Een geweldige opkomst, maar wat een immense opbrengst!

Geen ideaal weer

De klus was niet mals. De koude wind beet fel, maar dat was niet het enige obstakel. Overal lagen bevroren vuurwerkresten en ander nat, stug afval. Een waar huzarenstukje dus!

Applaus

Een oorverdovend applaus voor deze helden is op zijn plaats. Ze verdienen stuk voor stuk een welverdiende duim omhoog. We (stichting Zero Waste Apeldoorn) vinden het ontzettend hartverwarmend te zien dat al meer dan 5 jaar de passie en toewijding van onze vrijwillige afvalhelden stralen tijdens de maandelijkse opruimacties. Hun onverminderde enthousiasme is een inspiratie voor een duurzaam en schoner Apeldoorn!

Ook meedoen?

Waarom blijven ze dit doen? Het gaat niet alleen om het opruimen van afval. Het is een gezellige sociale activiteit met gezonde beweging in de buitenlucht en als resultaat de voldoening van een opgeruimde buurt. Dus, wil je ook deelnemen aan de Maandelijkse Plandeldag? Iedere derde zaterdag van de maand kun je zonder aanmelding meehelpen op maar liefst 11 verschillende locaties in Apeldoorn. Of kies ervoor om samen met anderen te joggen en zwerfvuil te rapen tijdens het PLOGGEN, elke tweede zondag van de maand met het Zero Waste Apeldoorn plogteam. Voor degenen die hun eigen pad willen bewandelen, biedt de mogelijkheid tot het adopteren van een straat een uitkomst. Houd je eigen buurt schoon van zwerfafval met opruimspullen in bruikleen van de gemeente. Een schone buurt begint immers bij jou!

Meer info

Zie voor meer informatie over al deze vormen van opruimacties in Apeldoorn e.o. op: https://www.zerowasteapeldoorn.com/Heel-Apeldoorn-Schoon/

– Ploggen: Samenvoeging van de Zweedse werkwoorden plocka upp (oprapen) en jogga (joggen) leverde het nieuwe Zweedse werkwoord plogga op, waarvan het woord ploggen is afgeleid.

– Plandelen: Hetzelfde als ploggen maar dan met een (rustige) wandeling, in plaats van joggen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen