G-voetbal bij AGOVV is een sportieve aanwinst voor Apeldoorn

Sinds het begin van seizoen 2022-2023 kent voetbalvereniging AGOVV een afdeling G-voetbal. Hoog tijd dus om daar eens wat meer aandacht aan te besteden.

G-voetbal bij AGOVV

Het team voetbalt al een hele tijd samen en sinds 2022 voetballen ze bij AGOVV. Aangezien diversiteit en inclusiviteit één van de speerpunten van het beleid van AGOVV is, werd het team daarom hartelijk welkom geheten in de ‘blauwe familie’. De ploeg bestaat uit spelers in de leeftijd variërend van 17 tot 25 jaar. Begeleiding van deze groep vraagt zo af en toe een toch wat specifieke benadering en aanpak. De G-voetballers spelen overigens in een 8-tegen-8 vorm op een half veld.

Didactische kwaliteiten

Het team wordt getraind door een trainer, die in het bezit is van een trainerslicentie TC3 en didactische kwaliteiten heeft voor omgang met moeilijk lerende kinderen. De trainer zorgt voor een aanbod van gevarieerde oefenstof tijdens de training en houdt daarmee de spelers  scherp.

Kampioen

In de 1e najaarscompetitie, 3e klasse bij AGOVV werd het team met vlag en wimpel kampioen. De voorjaarscompetitie (toen de ploeg een klasse hoger was ingedeeld) werd afgesloten met een verdienstelijke derde plaats. De afgelopen competitie had de ploeg het moeilijk en kon zich ternauwernood handhaven in de 2e klasse. Ook doet het team mee in de bekercompetitie waar de resultaten afwisselend waren.

Meer info

Omdat er rondom en in Apeldoorn een gering aanbod is qua G-voetbal, betekent dat, dat er voor uitwedstrijden veelal naar clubs ver weg moet worden gereisd, b.v. Veenendaal. Gelukkig heeft het team een groep enthousiaste ouders, die de begeleiding ondersteunt en zorg draagt voor het vervoer bij uitwedstrijden. Helaas hebben in de winterstop een aantal spelerswisselingen plaatsgevonden. Het team is daarom nu op zoek naar spelers die het leuk vinden om op de maandagavond te trainen en op zaterdag een wedstrijd te voetballen. Mocht je interesse hebben of je wilt lid worden, mail dan naar [email protected].

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen