Praat mee over dierenwelzijn in onze gemeente

Foto: ©GPDA/Maximaal Sales

Apeldoorn vindt dierenwelzijn heel belangrijk. Dieren vormen een onmisbaar onderdeel van de samenleving. Daarom is er een nieuwe Nota Dierenwelzijn opgesteld.

Dierenwelzijn

Hierin staan zaken als hulp aan dieren in nood en regels voor omgang met huisdieren. U kunt nu reageren op deze nota. Gemeente Apeldoorn heeft, zoals alle gemeenten, taken en verantwoordelijkheden voor dierenwelzijn. Hierbij maken we onderscheid tussen taken die we vanuit de wet moeten uitvoeren en taken waar we zelf voor kiezen.

De nieuwe nota gaat over de volgende onderwerpen:

  • Hulp aan dieren in nood
  • Spelregels over onze omgang met dieren
  • Sociale vangnetten voor huisdieren in de knel
  • Communicatie en voorlichting
  • Hygiëne in de openbare ruimte.

Beter leven voor dier én mens

Samenleven met huisdieren en wilde dieren in Apeldoorn kan soms een uitdaging zijn. Voor deze nota is een enquête gehouden onder inwoners. Hieruit bleek onder andere dat er veel overlast wordt ervaren van honden, katten en steenmarters. Tegelijkertijd geven ook veel inwoners aan dat ze dieren ontzettend belangrijk vinden voor de natuur en dagelijks genieten van de vogels in de tuin. Wethouder Danny Huizer (dierenwelzijn) is blij met de nieuwe nota: “Hiermee zetten we als Apeldoorn samen met onze inwoners een belangrijke stap voor een beter leven voor dier én mens.”

Nota inzien en reageren

De concept Nota Dierenwelzijn 2024-2028 is van 23 april tot en met 21 mei in te zien via deze webpagina. Hier leest u ook hoe u kunt reageren.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen