Kans op drukke avondspits door lang hemelvaartsweekend

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De ANWB houdt rekening met een drukke avondspits vanwege de start van een lang hemelvaartsweekend.

Drukke avondspits

Vorig jaar stond er ruim 1000 kilometer file aan de vooravond van Hemelvaart. Zo druk zal het woensdag niet worden, verwacht de ANWB, omdat veel mensen al de meivakantie vieren. De meeste vertraging zal er woensdag zijn op de wegen van Utrecht richting het zuiden, en naar de Veluwe. Ook rond Arnhem en Nijmegen en in Noord-Brabant zal het druk zijn.

Hemelvaartsweekend

Op Hemelvaartsdag en op vrijdag gaan veel dagjesmensen op pad. Daardoor wordt het naar verwachting wat drukker naar recreatiegebieden, attractieparken en outletcentra. Tijdens Hemelvaartsweekend ervaren veel automobilisten verhoogde verkeersdrukte, met name dus als gevolg van een combinatie van recreatief verkeer en wegwerkzaamheden. Hemelvaart, een feestdag die veel mensen aangrijpen om een lang weekend weg te gaan, valt in een periode waarin de wegbeheerders vaak het onderhoud plannen dat nodig is om de infrastructuur te verbeteren. Dit kan leiden tot een toename van de verkeersdruk, vooral op populaire routes naar toeristische bestemmingen zoals de kust, natuurgebieden en stedelijke centra waar evenementen worden gehouden.

Verkeershinder

De verkeersdrukte rond Hemelvaart wordt verder versterkt door wegwerkzaamheden die vaak noodzakelijk zijn in de lente en vroege zomer. Deze periode wordt gezien als ideaal voor asfalteringswerkzaamheden en reparaties, omdat het weer dan meestal beter is. Automobilisten doen er goed aan om vooraf hun reis te plannen en rekening te houden met mogelijke vertragingen of omleidingen. Het is aan te raden om verkeersinformatie te checken via apps of radio en eventueel alternatieve routes te overwegen. Ook is het verstandig om buiten de piekuren te reizen om zo de grootste drukte te vermijden. Door goed voorbereid te zijn, kunnen onnodige stress en lange wachttijden worden voorkomen, wat bijdraagt aan een plezieriger start van het vakantieweekend. Check dit artikel of jij onderweg ook verkeershinder kunt verwachten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen