TeamNL Sport Experience geopend tijdens Zeepkistenracefestival

Foto: ©Gemeente Apeldoorn

Op 9 mei opende Apeldoorn vol trots de TeamNL Sport Experience (TNSE), een programma van sportieve activiteiten in aanloop naar het EK beachvolleybal in augustus. Met Erben Wennemars als ambassadeur van het evenement, werd de TNSE afgetrapt op het terrein van het Zeepkistenracefestival in het Orderbos.

TeamNL Sport Experience

Met de TNSE kan je zelf sporten als een topsporter van TeamNL. Het evenement wordt vanaf dit jaar gekoppeld aan topsportevenementen in verschillende Nederlandse steden. De primeur was voor Apeldoorn, waar het van 9 tot en met 12 mei samenvalt met het jaarlijkse Zeepkistenracefestival. Er zijn gratis sportieve activiteiten voor alle leeftijden. Of je nu van handbal, volleybal, atletiek of pumptrack houdt. “Ik ben er trots op dat de aftrap van dit landelijke programma hier in Apeldoorn plaatsvindt,” zegt wethouder topsport evenementen Nick Derks. “Sport is een ontzettend krachtige manier om mensen te verbinden. Ik hoop dat veel Apeldoorners een kijkje komen nemen en vooral dat veel mensen gaan meedoen.”

Programma

Tegelijk met de TNSE is het Zeepkistenracefestival. Hier kunnen families en kinderen genieten van het timmeren van vogelhuisjes, shows, een insectenpad, een tokkelbaan en springkussens. Op 11 en 12 mei wordt het (sport)festijn in het Orderbos uitgebreid met de BetCity Eredivisie Beach. Hier kunnen bezoekers beachvolleybalwedstrijden bekijken in een strandbeleving. Op 14 juli keert de TNSE terug naar het Marktplein in het centrum van Apeldoorn.

Apeldoorn speelstad voor het EK beachvolleybal 2024

De TNSE is een aanloop naar het EK Beachvolleybal in Nederland. Apeldoorn is één van de speelsteden van het EK Beachvolleybal 2024. Het Europees Kampioenschap vindt plaats van dinsdag 13 augustus tot en met zondag 18 augustus 2024. De wedstrijden in Apeldoorn zijn op het Marktplein. Meer informatie over het programma en tickets kunt u vinden op de website van het EK Beachvolleybal.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen