Vrijdag veel files verwacht om lang pinksterweekend

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB.

Veel files

Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan. Volgens de ANWB vormen de eerste files zich vrijdag al net na het middaguur en staan tussen 15.00 uur en 17.30 uur de meeste files. De meeste vertraging wordt verwacht op de wegen van Utrecht naar het zuiden (A2, A27) en in Noord-Brabant. Ook op de wegen richting de Veluwe, op de A12 bij de Duitse grens, rond Arnhem en Nijmegen en in Zeeland wordt drukte verwacht.

Maandag ook druk

Maandag is het druk op de weg omdat mensen terug naar huis gaan en omdat er dagjesmensen op pad zijn. De ANWB verwacht dat het vanaf het middaguur druk wordt op de wegen vanuit Zeeland en op de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens. Het bericht Vrijdag veel files verwacht om lang pinksterweekend verscheen eerst op Sittard-Geleen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen