Bewoners ‘s Heeren Loo halen met de Koninklijke Loop 2000,- op voor het Liliane Fonds

Foto: ©'s Heerenloo

Zaterdag 18 mei was het zover: De Koninklijke Loop ging van start. Bij deze rolstoelvriendelijke loop die mede-georganiseerd was door bewoners van ‘s Heeren Loo kon je aan verschillende afstanden deelnemen. In totaal deden er 34 deelnemers mee aan dit sportieve evenement. Met elkaar haalden bewoners van ‘s Heeren Loo, begeleiders, vrienden, familie en andere deelnemers, 2000,- euro op voor het Liliane Fonds.

Een hele klus

Een sponsorloop organiseren is best een hele klus, maar vooral heel leuk om te doen, ontdekten Michel, Peter en Salih. Michel, Peter en Salih kennen elkaar omdat Salih werkzaam is bij  ‘s Heeren Loo en Michel en Peter hier wonen. Samen kwamen ze op het idee van de Koninklijke Loop. Fenny en Jeffrey, die ook op ‘s Heeren Loo werken, vonden het een heel leuk idee en boden hun hulp aan in de organisatie.

Want iets voor een ander doen geeft een goed gevoel. Ook dat is een ervaring waar iedereen recht op heeft, of je nu een beperking hebt of niet. Elk mens kan altijd meer dan hij of zij denkt voor een ander betekenen. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Samen op een sportieve manier bijdragen aan een goed doel is daarom de missie van de Koninklijke Loop.

De Koninklijke Looporganisatie kreeg hulp en steun van veel enthousiaste vrijwilligers en sponsors. Onder andere fotograaf Beeldpakker.nl, studio Mojo Dojo, vloerenwinkel Sterk In Vloeren en zorgbemiddelingsbureau 3×3 Anders ondersteunden de organisatie en de actie.

Voor kinderen met een beperking in Kameroen

De opbrengst van de loop zal door het Liliane Fonds gebruikt worden voor een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren in Kameroen. Door armoede, gewelddadige conflicten, grote aantallen verkeersslachtoffers en een toename van natuurrampen is de behoefte aan revalidatiezorg in Kameroen groot en urgent. Er leven in Kameroen zo’n 3,9 miljoen mensen met een beperking. Met deze grote vraag om revalidatiezorg is er vaak geen ruimte voor de specialistische zorg die kinderen met een beperking nodig hebben. Liliane Fonds wil samen met lokale partners hier verandering in brengen en met de opbrengst van de Koninklijke Loop wordt hier een steentje aan bijgedragen.

Sponsorloop met Apeldoorns en koninklijk tintje

De Koninklijke Loop gaat over de Koninklijke weg, een rolstoelvriendelijke wandelroute tussen Paleis Noordeinde en Paleis het Loo. Tijdens de Koninklijke Loop wordt het laatste stukje van deze route belopen en zijn verschillende afstanden te lopen. Het wordt een echt Apeldoorns evenement. De route van de Koninklijke Weg is namelijk ooit bedacht door Aalt van de Glind, oud-wethouder van Apeldoorn. Salih Toprak is een geboren en getogen Apeldoorner die als rapper al verschillende muziekprojecten voor jongeren heeft gerealiseerd en nu deze loop samen met bewoners van ‘s Heeren Loo organiseert.

Een mooie wandeling en een feestelijke inhuldiging

Zaterdag verzamelden vanaf 12.00 de eerste deelnemers zich bij de Grote Kerk in Apeldoorn. Vanuit hier werden ze met pendelbusjes naar het startpunt gebracht. De 10 km startte vanaf halte Assel. In Hoog Soeren ontmoette de wandelaars de deelnemers van de 6 km- afstand en ten slotte bij de de Berg en Bosch school sloten de deelnemers van de 2,5 km aan. Het was prachtig wandelweer en het tempo zat er goed in! Dat was maar goed ook: want nadat de lopers gezamenlijk om 16.05 uur over de finish kwamen, barstte al snel een flinke onweersbui los.

Geslaagde dag

Gelukkig ging het feest gewoon door! In de Irene zaal van de Grote Kerk in Apeldoorn werden de deelnemers hartelijk ontvangen. Ze kregen van Wethouder Sunita Biharie de medaille officieel uitgereikt. En dan natuurlijk het moment waar het om te doen was: de symbolische overhandiging van de opbrengst van de sponsorloop aan een afgevaardigde van het Liliane Fonds. Alle deelnemers en betrokkenen kijken terug op een geslaagde dag en zijn al plannen aan het maken voor de Koninklijke Loop 2025.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen