Motorrijders maken vuist tegen kindermisbruik

mei 29 2014, 19:00 Nieuws
B.A.C.A. International Nederland bestaat uit gescreende vrijwilligers
Alweer is kindermisbruik in het nieuws. Er komen veel kinderen in contact met seksueel geweld en misbruik. Een schokkend aantal en erg dichtbij wanneer je beseft hoeveel kinderen je persoonlijk kent. Een aantal kinderen hebben het geluk B.A.C.A. te kennen om ze te helpen met het helingsproces. Een heel groot aantal niet.

Sinds 2007 is in Nederland B.A.C.A. actief. B.A.C.A. staat voor Bikers Against Child Abuse, een groep motorrijdende vrijwilligers die zich inzetten voor kinderen die misbruikt zijn. De vrijwilligers moeten in het bezit zijn van een VOG, een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit document wordt door Justitie uitgegeven en is een screening op geweldsdelicten en zedendelicten. Wij werken met kwetsbare kinderen en wereldwijd is dit een basisvoorwaarde voor elke vrijwilliger.
Wij gebruiken een principe waarbij het kind wordt opgenomen in onze groep vrijwilligers. Er worden twee contactpersonen gekoppeld aan het kind, dat vervolgens 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar via deze vrijwilligers op de hele internationale organisatie kan rekenen. Als steun en toeverlaat. In binnen- en buitenland. Het doel hiervan is dat deze kinderen weer sterker in het leven komen te staan.
B.A.C.A. International Nederland bestaat in Nederland uit een grote groep motorrijders, bikers. Ze gaan mee naar de rechtbank om het kind te ondersteunen en organiseren een speciale motorrit voor het kind. Daarbij wordt het kind met een kleine ceremonie in de ‘familie’ opgenomen. En dat betekent dat het vervolgens 140 grote ‘broers en zussen’ heeft waar het altijd een beroep op kan doen. Rienk van Dijk, State President van B.A.C.A. Nederland: “Je ziet in de loop van de tijd hoe zo’n kind opbloeit en weer sterker wordt. Het gaat weer met een goed gevoel naar school en durft weer alleen over straat. Dit sterkt ons in het gevoel dat we echt een steentje kunnen bijdragen om het leven van zo’n beschadigd kind weer wat vrolijker te maken.”
Binnenkort kunt u kennis maken met de vrijwilligers van B.A.C.A. Zij kunnen u alles vertellen over het werk dat ze doen en ook hoe u de stichting eventueel kunt ondersteunen. Van Dijk: “Wij zijn blij met iedere kleine donatie. Met het geld dat we ophalen kunnen we bijvoorbeeld zelfverdedigingslessen voor deze kinderen bekostigen, als het gezin dat zelf niet kan opbrengen. En verder vinden we het natuurlijk altijd fijn als er meer motorrijders zich bij ons aansluiten.” Wie zelf mee wil rijden met B.A.C.A. en de kinderen uit deze doelgroep wil helpen kan contact opnemen via de website: http://dutch.bacaworld.org.

iu1za2e1e8uj1t6wdx81fl6k8-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de " Vind ik leuk "-button. Liever via Twitter? Druk op de “ Follow ”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.