Drie deA-prijzen van elk 1250 euro voor positieve initiatieven in Apeldoorn

23 sep , 9:17 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 09 23t103043423
Energiecoöperatie deA wekt met haar projecten in Apeldoorn veel positieve energie op. En deze energie geven ze graag door. Daarom stelt deA drie prijzen van elk 1250 euro beschikbaar voor projecten in Apeldoorn die een positieve impuls kunnen gebruiken.

Wie gun jij deA-prijs?

Iedere Apeldoorner kan een instantie of initiatief voordragen aan wie hij of zij de €1250 gunt. Voorstellen kun je indienen tot en met 31 oktober 2024. Vervolgens stemmen de meer dan 1000 leden van deA op hun favoriet. Op 6 december, tijdens het 12,5-jarig jubileum van deA, worden deA-prijzen uitgereikt.

Het bruist

Jaarlijks wekt deA voor 8900 huishoudens lokale, groene stroom op die inwoners kunnen afnemen. En ze helpt Apeldoorners met energie besparen en verduurzamen. deA is een Apeldoornse organisatie en bruist van de initiatieven, zoals activiteiten voor buurtgroepen, informatieavonden, bespaaracties en gratis energiecoaches die bij de mensen thuis komen.

Positieve vibe doorgeven

Michael Boddeke, directeur: “Met 15 werknemers, 50 vrijwilligers, 1050 leden en duizenden contacten binnen de Apeldoornse samenleving zijn we een grote, groene beweging aan het worden. We merken dat veel mensen blij worden van de hulp van energiecoaches, van een lagere energierekening of het gevoel iets goeds te doen tegen de klimaatverandering. Deze positieve energie geven we graag door, omdat we zien dat je hiermee dingen kunt realiseren die van belang zijn. We investeren altijd al onze opbrengsten in de lokale samenleving, omdat we geloven in de lokale aanpak van onderop. Nu we 12,5 jaar bestaan, willen we iets extra’s doen. We stellen drie deA-prijzen van elk 1250 euro beschikbaar. De positieve energie die wij belangrijkrijk vinden en waar wij trots op zijn, geven we zo door aan anderen.”

Inschrijven voor 31 oktober

Boddeke: “Elke Apeldoorner kan een initiatief of organisatie voordragen voor de prijs. Het kan bijvoorbeeld gaan om seniorensoep, of een buurttuin. Het kan iets sociaals zijn, of met natuur of cultuur te maken hebben. Als de geldimpuls maar zorgt voor een stukje positiviteit in Apeldoorn. Mensen kunnen hun goed gemotiveerde voorstel tot 31 oktober indienen, daarna sluit de inschrijving. deA is een ledenorganisatie. De leden bepalen de koers. Zo ook bij het besluit welke initiatieven de prijzen krijgen. De drie prijzen worden uitgereikt tijdens ons 12,5-jarig jubileumfeest op 6 december aanstaande.”

Wat is een energiecoöperatie?

Een energiecoöperatie is een lokaal initiatief waarbij bewoners samenwerken om duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Door samen zonnepanelen, windmolens of andere duurzame installaties te plaatsen, kunnen leden van een coöperatie hun eigen energie produceren en delen. Dit maakt hen minder afhankelijk van grote energieleveranciers en draagt bij aan een groenere toekomst. De winst die wordt gemaakt, wordt vaak opnieuw geïnvesteerd in duurzame projecten of gedeeld onder de leden. Energiecoöperaties bevorderen lokale betrokkenheid, duurzaamheid en energiebewustzijn, en spelen een belangrijke rol in de energietransitie naar meer hernieuwbare energiebronnen in Nederland.
Voor meer informatie over voorwaarden en aanmelden: www. de-a.nl/prijs

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.