Duizenden leerlingen krijgen buiten les op Nationale Buitenlesdag

apr 04 2023, 11:38 Nieuws
unnamed 1
Door heel Nederland krijgen leerlingen buiten les tijdens de Nationale Buitenlesdag. Met deze achtste editie vragen Jantje Beton en IVN Natuureducatie opnieuw aandacht voor meer les in de buitenlucht.

Duizenden leerlingen krijgen buiten les

De aftrap vindt plaats in Amsterdam, waar juf Tine (Buitenveldertse Montessorischool) die in 2022 gekroond werd tot ‘buitenlesleerkracht van het jaar’, haar leerlingen lesgeeft in het bos. Buitenlucht heeft volgens de organisatoren een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Volgens hen blijkt uit onderzoek dat het voor leerlingen nodig is om 25 procent van de schooltijd buiten te zijn. Nu wordt volgens Jantje Beton en IVN nog maar 1 procent van alle lessen buiten gegeven.

150 voorbeeldlessen

Om leraren te stimuleren hun leerlingen wat vaker mee te nemen naar buiten, hebben Jantje Beton en IVN Natuureducatie ruim 150 lessen ontwikkeld die in de buitenlucht kunnen worden gegeven. Zo is er een les waarin rekensommen kunnen worden gemaakt met de stippen op paddenstoelen en een ‘klimaatles’ waarin wordt gekeken hoe klimaatproof het schoolplein is. Vorig jaar deden er ruim 2400 basisscholen mee aan de Nationale Buitenlesdag.
Het bericht verscheen eerst op .
unnamed 1

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.