Het Glazen Huis is gesloten door Frans Timmermans

dec 18 2017, 22:18 Nieuws
aankomst trein station ann
Het is zover! Serious Request 2017 is aan. Om iets over achten maandagavond 18 december 2017 is NPO 3FM Serious Request officieel begonnen. Met een druk op de knop draaide Timmermans de 3 DJ's met een draaischijf het Glazen Huis in.

Aanloopweek

De hele week is gebruikt om Apeldoorn zo goed mogelijk voor te bereiden op de invasie die komt. Markten worden verplaatst en straten worden afgesloten. En vandaag om 16.45 uur was het dan voor de eerste nieuwsgierigen zover en ging het plein open. Ze mochten het Glazen Huis van dichtbij bekijken.

Laatste Avondmaal

De DJ’s, Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn vertrokken met de trein vanuit Hilversum naar Apeldoorn. Daar kwamen ze om 15.00 uur aan en opgewacht door een enthousiast Apeldoorn. Vanaf het station werd er naar het Oranjepark gekoerst. Daar staat het Glazen Restaurant en stond de DJ’s een laatste avondmaal te wachten. Angelique had niet haar favoriete eten, de avocado, maar genoot wel van het diner. En Sander was vooral geïnteresseerd in hoe zijn brein omging met het feit dat dit het laatste eten voor de komende week zou zijn: “Ik denk dat je hersenen weten dat je een week lang niks meer mag eten en daardoor dit eten extra lekker laten smaken.” Nadat dit werd verorberd vertrok het hele circus naar het Marktplein. Sander: “Het gaat erom dat we gewoon zoveel mogelijk geld ophalen. Want hoe groot en hoe gek het circus eromheen ook soms is, dat is het doel. Gezinnen weer herenigen.” De dj’s krijgen elke nacht gezelschap van een bekende Nederlander. De eerste slaapgast is model en fotografe Kim Feenstra.

Nieuw Glazen Huis

Het Glazen Huis is nieuw dit jaar. Met het uiterlijk van een echt huis inclusief eerste verdieping en puntdak heeft Apeldoorn de primeur te pakken. Het hele Marktplein is omgebouwd tot festivalterrein. Met een stage, eet-, drink- en toiletgebouw is het terrein compleet gemaakt en kun je je er 24/7 vermaken. De meeste café’s, restaurants en eetgelegenheden zijn deze week ook 24 uur per dag geopend. Apeldoorn ademde vanmiddag al Serious Request en de komende week zal dit gevoel alleen maar meer worden.