Loslopende apen in de Apenheul

28 jul , 7:50 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 07 28t075400850
In de Apenheul kun je meer dan 300 apen bewonderen, waarvan meer dan de helft losloopt tussen de bezoekers. Dit zorgt voor een unieke ervaring waarbij je de apen van dichtbij kunt zien. Philip Freriks en Maarten van Rossem vroegen zich in "De Slimste Mens NL" af hoe dit precies werkt. Dierverzorger Nicole geeft uitleg over hoe de apen in hun leefgebieden blijven en wat bezoekers kunnen verwachten.

Apen lopen vrij rond

In de Apenheul kunnen de apen vrij rondlopen tussen de bezoekers. Dit betekent dat je tijdens je bezoek zomaar een aap tegen kunt komen. De apen zijn gewend aan mensen en vinden het vaak leuk om dichtbij te komen. Toch zijn er regels waar zowel de apen als de bezoekers zich aan moeten houden. Zo is het belangrijk om de apen niet te voeren en ze niet aan te raken. Op deze manier blijven de apen veilig en kunnen bezoekers genieten van een bijzondere ontmoeting.

Leefgebieden van de apen

Dierverzorger Nicole legt uit dat de apen in hun aangewezen leefgebieden blijven door gebruik te maken van natuurlijke grenzen en gedragskenmerken. De leefgebieden zijn zo ingericht dat de apen genoeg ruimte en uitdaging hebben, waardoor ze niet snel de behoefte hebben om hun gebied te verlaten. Daarnaast zijn er regelmatig voedermomenten op vaste plekken, waardoor de apen gewend raken aan bepaalde routines. Dit helpt om de apen binnen hun leefgebied te houden en zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen.

Veiligheid voor bezoekers en apen

De veiligheid van zowel bezoekers als de loslopende apen is een topprioriteit in de Apenheul. Daarom zijn er medewerkers die toezicht houden en ingrijpen als dat nodig is. Bezoekers krijgen bij de ingang duidelijke instructies over hoe ze met de apen om moeten gaan. Het is bijvoorbeeld belangrijk om rustig te blijven en de apen de ruimte te geven. Door deze maatregelen kunnen bezoekers op een veilige manier genieten van de loslopende apen en hebben de apen een fijne leefomgeving.

Een unieke belevenis

Een bezoek aan de Apenheul is een unieke belevenis vanwege de loslopende apen. Het park biedt een zeldzame kans om apen in een semi-natuurlijke omgeving te zien, waar ze vrij kunnen bewegen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Dit maakt het bezoek niet alleen leuk, maar ook educatief. Kinderen en volwassenen kunnen veel leren over het gedrag en de leefwijze van apen. De combinatie van vrijheid voor de apen en de mogelijkheid voor bezoekers om deze dieren van dichtbij te zien, maakt de Apenheul tot een bijzondere bestemming. Loslopende apen in het park zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Dankzij de goede inrichting van de leefgebieden en de duidelijke regels voor bezoekers, kunnen mens en dier op een veilige en respectvolle manier samenkomen. Wil je zelf eens tussen de apen lopen en deze bijzondere dieren van dichtbij meemaken? Een bezoek aan de Apenheul is zeker de moeite waard!

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.