Oranjefeest op rotonde in de Maten na overwinning Oranje donderdagavond

jun 18 2021, 9:52 Nieuws
ontwerp zonder titel 64
Ondanks de oproep van de Apeldoornse burgemeester Heerts om geen massaal feest te vieren op de rotonde in de Maten, trokken donderdagavond traditiegetrouw een flink aantal Oranjesupporters naar de rotonde.

Oranjefeest op rotonde

Al jaren is de rotonde op een EK of WK het domein van Oranjesupporters na een gewonnen wedstrijd van het Nederlands Elftal. Vanwege de overheidsmaatregelen voor corona is dit momenteel verboden. Er mogen immers geen grote groepen samenkomen. Na de eerste wedstrijd van zondag, waarbij de rotonde oranje kleurde, werd ook donderdagavond geen rekening gehouden met de maatregelen. Het was vooral heel gezellig.

Leek stil te blijven

Het leek in eerste instantie stil te blijven op de rotonde. Maar kort na de overwinning van Oranje stroomde het rotondeplein vol met supporters. Uiteindelijk heeft de politie een vijftal mensen aangehouden.

Maandag weer dicht

Burgemeester Ton Heerts: “Overwinningen van Oranje wil je samen met elkaar vieren. Natuurlijk begrijp ik dat. Maar laten we nieuwe uitbraken van corona voorkomen. Daarom doe ik nogmaals een beroep op alle Apeldoornse Oranjefans. Houd je aan de coronamaatregelen of liever: vier de overwinningen van Oranje zoveel mogelijk thuis. Ga je toch: overlast of letsel als gevolg van alcohol en vuurwerk horen niet en accepteren we dan ook niet. Wie hier toch gebruik van maakt, kan rekenen op een persoonsgerichte aanpak in de vorm van een bezoek van de politie aan huis en een gebiedsontzegging.”
Ook maandag zal de gemeente voor de (verkeers)veiligheid na de wedstrijd van Oranje de rotonde afsluiten voor autoverkeer. Aanvullend wordt er voor crowd control cameratoezicht ingezet, gezien de grote hoeveelheden personen die na de wedstrijden afkomen op de rotonde.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws . Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.