Thea Vos en Jacqueline van Bergeijk in galerie H10a

sep 13 2017, 22:16 Nieuws
affiche h10a sept okt 200 dpi
Op 23 september om 16:00 uur is de opening van een nieuwe expositie in Galerie H10a met schilderijen van Thea Vos en textiel van Jacqueline van Bergeijk. De expositie loopt van 22 september tot 28 oktober. De galerie is open op vrijdag en zaterdag van 13.00 - 17.00 u. en op afspraak. Toegang is vrij.

Thea Vos

“In mijn hoofd is het nooit stil”
Het leven is gekenmerkt door een overvloed aan emotioneel belastende momenten. Om de chaos te kunnen hanteren, zoekt zij naar een beheersbare ervaring.
Haar fascinatie is vooral de emotie als een universeel gegeven, onafhankelijk van cultuur, ras en tijdgeest.
Thea verzamelt beeldmateriaal, van internet, eigen foto’s, uit kranten enzovoort, daarna ontstaat het proces van associëren, componeren, plakken, schilderen, laag over laag, schuren poetsen, en weer opbouwen.
Bij elke nieuwe laag zoekt zij weer nieuwe vormen door combinaties van schilderen, collage, zeefdruk en transfer, om diepte, verscherping en vervaging te laten ontstaan.
Jacqueline van Bergeijk
Haar werk is voornamelijk gemaakt van stof. Ze vindt haar inspiratie in allerhande oude, door het leven versleten textiel, bijvoorbeeld op straat gevonden handschoenen, kanten kleedjes of zakdoekjes van een geliefde verwant. In haar handen roepen ze een hele ideeënwereld en vele verhalen op. Stof als echo van een persoonlijk verleden of collectieve ervaring. Het werk heeft een eigen beeldtaal met figuratieve en abstracte elementen. Het laat zich niet eenduidig interpreteren en doet een beroep op de associaties en herinneringen van de kijker. Inhoudelijk zoekt zij naar een balans tussen kwetsbaarheid en kracht.