Wereldwijde computerstoring treft grote bedrijven en dienstensector

19 jul , 9:52 Nieuws
ontwerp zonder titel 81
Een wereldwijde computerstoring zorgt ervoor dat gebruikers overal ter wereld blauwe schermen met foutmeldingen krijgen bij het opstarten van hun computers. De storing treft ook grote bedrijven zoals banken, media en supermarkten.

Wereldwijde computerstoring

Beveiligingsbedrijf Crowdstrike meldde als eerste de problemen, mogelijk veroorzaakt door een software-update van het bedrijf. Meldingen komen binnen uit onder andere India, Japan, Australië en Duitsland. Ook in Nederland zijn er problemen; ziekenhuizen annuleren operaties en vliegvelden ondervinden hinder.

Grote impact op bedrijven en diensten

Ziekenhuizen die vallen onder zorgorganisatie Treant (Noord-Nederland) hebben operaties moeten annuleren vanwege de computerstoring. Ze kunnen op dit moment geen patiënten ontvangen op de poli’s, en ook de spoedeisende hulp in Emmen en de basisspoedposten in Hoogeveen en Stadskanaal zijn gesloten. Patiënten worden naar andere ziekenhuizen in de regio gebracht. Luchtvaartmaatschappij Transavia verwacht een "rommelige dag" door de storing. Hoewel er in de vroege ochtend nog geen vluchten werden geannuleerd, zal de storing zeker invloed hebben op hun operaties. Ook luchthaven Schiphol meldt problemen door de computerstoring, wat een impact kan hebben op vluchten van en naar de luchthaven.

Wereldwijde gevolgen

Niet alleen Nederland ondervindt hinder door de computerstoring. Op de luchthavens van Berlijn, Sydney en Mumbai zijn ook problemen gemeld. Luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines, Delta Airlines, Turkish Airlines en United Airlines hebben eveneens storingen gemeld. Het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken geeft aan dat de storing mogelijk verband houdt met een update van Crowdstrike.

Beveiliging

Crowdstrike onderzoekt de problemen en heeft bevestigd dat ze samenwerken met The Guardian om de oorzaak te achterhalen. De exacte oorzaak van de storing is nog niet bekend, maar de impact is wereldwijd merkbaar. Dit incident toont aan hoe kwetsbaar onze digitale infrastructuur kan zijn en benadrukt het belang van robuuste beveiligingsmaatregelen om dergelijke storingen in de toekomst te voorkomen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.