Zomerrondleiding Herenboerderij in Loenen

25 jul , 10:08 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 07 25t100947204
Eindelijk zomer. De akkers staan vol met groenten en prachtige zomerbloemen op Herenboerderij De Groote Modderkolk in Loenen en alle dieren scharrelen lekker buiten rond.

Zomerrondleiding

Het bijzondere van onze Herenboerderij is dat er naast de productie van heerlijke groenten en vlees, ook aandacht wordt besteed aan de biodiversiteit. Tussen de groente - die wordt verbouwd in stroken – worden ook bloemen ingezaaid die allerlei insecten aantrekken. De bloemen gonzen van de bijen en vlinders. Ook dat is Herenboeren in Loenen!

Wat is Heerenboeren?

Herenboeren Loenen is een coöperatie waar we met 200 huishoudens, samen met een boer, duurzaam voedsel produceren in een gemengd kleinschalig boerenbedrijf. Groente, eieren, vlees en - als de bomen groot genoeg zijn - ook fruit. Alles van eigen grond! Als Herenboer haal je je aandeel in de oogst op zaterdag zelf op bij de boerderij. Je mag ook meewerken, bij het verzorgen van de dieren of samen op het land, structureel, of af en toe als het jou uitkomt.

Doe-het-zelf-boeren

Doe-het-zelf-boeren, ook wel bekend als hobbyboeren of zelfvoorzienende landbouwers, zijn mensen die ervoor kiezen om hun eigen voedsel te verbouwen en dieren te houden, vaak op kleine schaal en voor eigen gebruik. Deze trend wint aan populariteit vanwege de groeiende interesse in duurzaamheid, zelfvoorziening en een gezondere levensstijl. Doe-het-zelf-boeren planten vaak een verscheidenheid aan groenten, fruit en kruiden in hun moestuinen, en houden dieren zoals kippen voor eieren, geiten voor melk, of bijen voor honing.

Niet alleen eigen voedsel

Naast het leveren van vers voedsel, biedt doe-het-zelf-boeren talloze voordelen, zoals het verminderen van de ecologische voetafdruk, het bevorderen van biodiversiteit en het vergroten van de waardering voor het buitenleven. Het proces kan ook therapeutisch zijn en een gevoel van voldoening geven. Hoewel het enige kennis en toewijding vereist, kan iedereen met de juiste middelen en motivatie een doe-het-zelf-boer worden en genieten van de vruchten van hun eigen arbeid.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd om ook Herenboer te worden? In augustus zijn er 3 mogelijkheden om kennis te maken. Loop mee met de rondleiding op zaterdag 3 of 17 of 31 augustus dan zie je de boerderij en vertellen we je er alles over. Meer informatie en aanmelden via grootemodderkolk.herenboeren.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.