Zomers weerbericht voor Nederland

19 jul , 8:10 Nieuws
ontwerp zonder titel 82
Vandaag kunnen we genieten van heerlijk zomers weer in Nederland. Het weerbericht voorspelt tropische temperaturen, veel zon en droogte, maar dit blijft niet lang zo. Morgenavond zullen er enkele buien het land binnenkomen en de warmte verdrijven. Laten we eens kijken naar het weer voor vandaag en de komende dagen.

Vanochtend: Snelle temperatuurstijging

De dag begint droog met veel sluierbewolking. Hoewel er lokaal een spatje regen kan vallen, blijft het op de meeste plekken zonnig. Met een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten loopt de temperatuur snel op. Halverwege de ochtend is het al tussen de 21 en 25 graden. Dit maakt het een perfecte ochtend om buiten iets actiefs te ondernemen.

Vanmiddag: Tropische temperaturen

In de middag blijft het weerbericht positief met zomerse temperaturen die oplopen tot 28 à 30 graden. Zelfs op de Waddeneilanden wordt het een aangename 26 graden. Hoewel er meer stapelwolken kunnen ontstaan in het binnenland, blijft het overal droog. De combinatie van weinig wind en een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het wat klam kan aanvoelen.

Vanavond en vannacht: Zomeravond en opklaringen

Vanavond lossen de wolken geleidelijk op en kunnen we genieten van een rustige zomeravond met veel zon. De temperaturen blijven tot laat in de avond zomers warm. Komende nacht blijft het droog en koelt het af naar 16 tot 19 graden, met mogelijk een tropennacht in het zuidwesten en stedelijke gebieden.

Morgen: Broeierig warm met kans op onweer

Zaterdag wordt opnieuw een warme dag met temperaturen die op veel plekken tropische waarden bereiken. In het zuidoosten kan het zelfs 33 graden worden. Op de stranden is het ook aangenaam warm met 27 tot 29 graden. Hoewel het lange tijd droog en zonnig blijft, neemt de bewolking in de loop van de middag toe. In de avond en nacht naar zondag kunnen er onweersbuien vallen met kans op veel regen, hagel en windstoten. De nacht blijft vrij warm met minima van 17 tot 20 graden.

Zondag: Koelere temperaturen en buien

Zondag verandert het weerbeeld drastisch. Met een matige westenwind wordt koelere lucht aangevoerd en stijgt de temperatuur naar 20 tot 25 graden. Verspreid over het land zijn buien mogelijk, vooral in de ochtend en in het oosten. Ook onweer is hierbij mogelijk. In de middag trekken de meeste buien weg en breekt de zon nog even door. Dit was het weerbericht voor de komende dagen. Geniet van de zon en de warmte, maar wees voorbereid op de buien die eraan komen!

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.