De Ideale Staat van Kaag

Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Foto: ©Ministerie van Buitenlandse Zaken/Wikimedia

Met de komst van Meloni als president, koos naast Zweden dus ook Italië rechts. De trend waar landen schreeuwen naar rechts-nationalisme lijkt te zijn ingezet en gek is dat niet. Links lijkt hun kans te hebben gehad en zorgde voor crisis na crisis. In Nederland lijkt hetzelfde te gebeuren als we de peilingen moeten geloven. Het lijkt erop dat progressief links beeft nadat nu ook in Nederland het nationalisme herleeft. Maar waarom is het zo belangrijk dat dit nu gebeurt? En hebben Machiavelli en Plato het partijprogramma geschreven van D66? Ik breng de boeken van deze invloedrijke geleerden naar het heden.

De sekte van Kaag

D66 neemt Nederland over. Deze Calvinistische Puriteinse sekte willen onze staat inrichten naar een drie-eenheid van massamigratie, Eurofilie en klimaatsocialisme. We mogen niet meer vliegen, vlees eten, en moeten maar tweedehands kleding dragen en insecten eten. Barbara Baarsma kwam zelfs met een CO2-budget, waar je voor al je groene zondes wordt gestraft. Wanneer je bijvoorbeeld vlees eet, mag je als straf niet meer vliegen.

Maar niet alleen worden we beperkt tot basisvoorzieningen, ook staat onze cultuur onder hoogspanning. Zo moet van D66-minister van Engelshoven elke kunstinstelling een diversiteitverklaring ondertekenen. Tot die tijd geen subsidie. Kunst gaat over vrijheid van meningsuiting en moet niet worden gevormd om te passen in elke propaganda of verheven ideaal. Kaag predikt met trots het Woke-isme en dat resulteert erin dat je mag zeggen wat je denkt, als je maar denkt zoals D66. De vrijheid die wij kennen veranderd in een concessie waardoor Nederland begint te lijken op de Ideale Staat van Plato. Zelf veranderen Kaag en haar sekte Nederland in deze gecontroleerde eenheidsstaat, maar ondertussen wel klagen over Hongarije en Polen.

Machiavellisme

Hoe krijgt D66 dit allemaal voor elkaar? Dit is de vraag die ik mij regelmatig stelde. Na een klein onderzoekje, kwam ik erachter dat D66 op alle hoge posities aanwezig is in ons land. Nadat Kaag de macht kreeg van Rutte begon zij met haar partij dingen uit het gedachtegoed van Machiavelli over te nemen. Deze Italiaanse oud-politicus uit Florence (1469-1527) beschreef hoe een heerser aan de macht komt en hoe die aan de macht blijft. Volgens hem had je hier drie manieren voor: speling van het lot, persoonlijke kracht en misdaden.

We gaan in op de persoonlijke kracht. In dit geval is dit de collectieve kracht van de partij die zich tot alle hoeken van het landelijk bestuur heeft uitgezaaid. Het is de ons-kent-ons techniek die ze gebruiken. Zie bijvoorbeeld maar de benoeming tot hoofd van de raad van State van D66’er Tom de Graaf door D66’er minister Ollongren op aandringen van D66-leider Pechtold. Maar ook op andere sleutelposities zitten D66’ers. Wouter Koolmees heeft een nieuwe baan. Hij heeft nog nooit in het bedrijfsleven gewerkt maar is nu toch topman van de NS. Ook de KLM-topvrouw is een D66’er, de voorzitter van VNO NCW is een D66’er, de voorzitter van de consumentenbond is een D66’er, de voorzitter van de Tweede Kamer is een D66’er, de RABO Bank wordt geleid door een D66’er waarbij deze bank meteen is gestopt met leningen voor boeren in de Natura-2000 gebieden. Maar ook bij het Openbaar Ministerie stinkt het naar D66, zij hebben opvallend weinig enthousiasme om klimaatactivisten in tegenstelling tot de boerendemonstranten op te pakken die de samenleving terroriseren. Dus naast dat D66 bepalend is over de vrijheid van meningsuiting, zijn zij ook dominerend in onze rechtstaat. Dit zijn juist de twee dingen die de basis vormen van een open samenleving in een vrij land.

Plato’s heropvoeding

Machiavelli was voor het aanpassen van mensen aan de normen van de staat, terwijl Plato beschreef hoe hij zijn volk kon veranderen en opvoeden met behulp van censuur in literaire werken en muziek, naar een samenleving die gunstig was voor de staat volgens de ‘ideale’ bestuurders. D66 lijkt hierin Plato te hebben gevolgd en beheren het onderwijs en de statelijke omroepen, en daarmee de grootste controleurs van het bestuur.

De verstikkende statelijke opvoeding begint al op het primaire en secundaire onderwijs. Kinderen krijgen te maken met verschillende themaweken zoals de: Klimaatweek, Veganweek en Lentekriebelsweek, en worden opgeleid tot genderloze grasetende klimaatsoldaten. Vraag een gemiddelde D66’er waarom de lees- en rekenvaardigheid achteruitgaat en ze kijken je aan alsof ze water zien branden. Vervolgens komen de kinderen thuis, doen de tv aan en horen Raoul Boucke van D66 zeggen dat hij de voorzitter van de Wereldbank liever ziet vertrekken omdat hij kritisch is op de klimaatideologie. Zappen ze een kanaal verder, zien ze een documentaire over Kaag. Hoe deze campagnefilm van D66 op de NPO terecht kwam en gefinancierd werd was vrij duidelijk. De voorzitter van de NPO is Shula Rijxman van D66 en de film werd goedgekeurd door de VPRO waar voormalig campagneleider van D66 Lennart van der Meulen de directeur is. De betaling van de documentaire werd gedaan door het COBO Fonds met in het bestuur Rijksman van der Meulen van D66. En er kwam ook geld van het filmfonds met in het bestuur Tom de Graaf, ja inderdaad van D66. Bovendien valt dit fonds onder minister van Engelshoven van D66. Het is geen normale documentaire maar een campagnefilm en hoort dus eigenlijk onder de wet ‘financiering politieke partijen’. Degene die daarover gaat, zal die dan verstandig zijn? Nee tuurlijk niet, want dat is D66’er Ollongren. Kaag beweert altijd voor de vrijheden van gedachte, meningsuiting en pers te staan maar dan wel blijkbaar onder de voorwaarde dat het gereguleerd wordt door zogenaamde rechtvaardige en duidelijk vastgestelde limieten van D66.

Kan Nederland genezen?

Zelfs op straat zijn de geuren van D66 Nederland te ruiken. Geen posters op straat die kritisch tegenover de transgenderwet staan, geen reclames meer voor vleesproducten en windmolens binnenkort zelfs in je achtertuin. Het geluid van de links liberale eenheidsideologie klinkt. De vormen van censuur die D66 gebruikt zijn niet alleen een aanval op ons vermogen om verhalen te vertellen, maar ook een misdaad tegen onze menselijke natuur. “Uiteindelijk zal D66 het merken tijdens de verkiezingen.” Dit klopt. Zij zullen er volgens de peilingen met 12 zetels op achteruitgaan. Maar dit neemt niet weg dat D66 op allerlei sleutelposities actief is en daarmee dus een machtige partij zal blijven. Het blijft daarom van belang Italië en Zweden te volgen en in Nederland te kiezen voor een centrumrechts tegengeluid. Denkt u maar aan: JA21, BBB en misschien wel binnenkort de LPO (LijstPieterOmtzigt). Ook de VVD-leden moeten wakker worden, helemaal nadat D66 en Rutte vorige week een sloopkogel slingerde door het huis van Thorbecke door de autonomie van de gemeentes te hebben weggehaald met de invoering van de spreidingswet. Kaag lijkt de Plato van de huidige samenleving, de Machiavelli van groen Nederland. Vroeger waren deze figuren populair, vergeet tegelijkertijd niet dat het favoriete boek van Stalin en Napoleon ‘de Heerser’ van Machiavelli was. Nederland kent vrijheid en daarmee ben ik ervan overtuigd dat we een dictatoriaal regime van D66 nooit in zijn geheel zullen accepteren. Wel is het belangrijk het onderwijs uit handen te trekken van D66, om zo de algemene intelligentie te laten groeien. Algemene intelligentie en geestelijke alertheid zijn namelijk de twee effectiefste wapens tegen despotisme. Machiavelli schreef: als iemand de baas wordt van een stad die gewend is in vrijheid te leven en hij haar niet vernietigt, moet hij er op rekenen door haar vernietigd te worden. Kaag zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet doen en hopelijk gewoon weglopen. Het zou mooi zijn als Rutte dan ook weer volgt. “We weten dat de aankomende strijd lang zal zijn, maar onthoud altijd dat het niet uitmaakt welke obstakels in onze weg staan, niets kan in de weg staan van de macht van miljoenen stemmen die roepen om verandering.” (Oud-Amerikaans president (44ste) Barack Obama).

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen