112

Politieonderzoek verkrachting in de Maten

Foto: Politie.nl

De politie heeft een groot onderzoek opgestart na een ernstig zedenmisdrijf dat in de nacht van zaterdag op zondag 18 december plaatsvond in de wijk de Maten in Apeldoorn. Een 29-jarige vrouw uit Apeldoorn is rond 02:15 uur belaagd door vermoedelijk twee mannen. Vervolgens is de vrouw verkracht. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

De vrouw was fietsend vanuit het centrum op weg naar huis toen ze op enig moment belaagd werd en ten val kwam. Vervolgens is de vrouw verkracht, waarna de daders haar achterlieten. De vrouw is naar huis gevlucht en van daaruit is de politie gebeld. Op dit moment is niet precies duidelijk waar de verkrachting precies plaatsgevonden heeft. Vast staat alleen dat het gebeurd is tussen de rotonde Matenpoort/Laan van Maten (met de drie maagden) en winkelcentrum de Maat, aan het einde van de Imkersdreef.

Het slachtoffer is opgevangen door de politie en voor controle en nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een team rechercheurs (Team Grootschalige Opsporing) op de zaak gezet. Zondagmiddag en maandag is door zedenrechercheurs uitgebreid gesproken met het slachtoffer. Vandaag houdt de politie een buurtonderzoek en wordt het sporenonderzoek voortgezet.

Getuigen gezocht

Van de daders is op dit moment alleen bekend dat zij vermoedelijk ook op de fiets waren en dat het waarschijnlijk om twee daders ging.

De politie is dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben van dit misdrijf, of tussen 02.00 uur en 2.30 uur zaterdagnacht twee of mogelijk meer mannen gezien hebben in het gebied waar het misdrijf plaatsvond.

Het kan natuurlijk zijn dat u mannen gezien heeft die niets met dit misdrijf te maken hadden. Maar de politie ontvangt liever veel informatie, waarmee we mensen wellicht ook kunnen uitsluiten, dan dat u aarzelt en uw informatie niet doorgeeft. Tips doorgeven kan via 0900-8844. Heeft u vermoedens die u alleen anoniem wilt doorgeven? Bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen