112

Vang de Boef, inwoners Zuidbroek en Zevenhuizen op boevenjacht

Foto: pixabay

In Zevenhuizen en in Zuidbroek gaan bewoners, die aangesloten zijn bij een Whatsappgroep Buurtpreventie, op 14 januari 2017 op boevenjacht. De beheerders van de Whatsapp groepen Anklaar, Sprenkelaar, Fidelio, Sluisoord, De Mheen en Zuidbroek zetten samen met politie en de welzijnsorganisatie Stimenz, de leden van de Whatsappgroepen op scherp met Vang de Boef.

Vang de Boef, oefening om veiligheid in eigen buurt te bevorderen

Hoe? Door in de wijk een opvallend incident te laten plaatsvinden en daarvan melding te maken bij de Whatsappgroep. ‘We gaan ervan uit dat dit de nodige reacties bij de Whatsappgroepen losmaakt om zo de’boef’ te volgen en uiteindelijk door de politie te kunnen laten oppakken.’

De Whatsappgroepen zijn bedoeld om elkaar in de buurt te informeren over verdachte situaties en mogelijke criminelen te belemmeren hun plannen uit te voeren. Zo wordt de veiligheid in de eigen buurt bevorderd. ‘Tot nu toe is het, buiten wat kleine incidenten, vrij rustig gebleven en daar zijn we blij om.’ Om de samenwerking tussen de verschillende Whatsappgroepen met de politie te trainen is deze realistische oefening bedacht. We zijn benieuwd of (direct) omwonenden worden gealarmeerd door de verdachte situatie.

Meedoen? Meld je aan!

We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk buurtbewoners meedoen. Nog geen lid van buurtpreventie via Whatsapp? Dan kan men zich vandaag nog aanmelden door te mailen naar:

Dan wordt men opgenomen in de Whatsappgroep in de buurt. Degenen die zich aanmelden ontvangen meer informatie en kunnen meedoen met Vang de Boef. Mensen die al lid zijn van buurtpreventie via dit medium, ontvangen een bericht voor deelname van de regiegroep.

Na de actie op 14 januari zijn deelnemers van harte welkom van 16.00 tot 17.30 uur in 1005 (Aristotelesstraat 1005, Apeldoorn). Onder het genot van een kopje koffie, thee en iets lekkers kan men elkaar ontmoeten en napraten over Vang de Boef met leden van de regiegroep, de wijkagent en de buurtregisseur.

Zie ook: http://apeldoorn.nieuws.nl/nieuws/20160122/boef-in-de-wijk-ugchelen-en-loenen-in-de-ban-van-het-spel/

 

Reacties

Cookieinstellingen