112

Klapband zorgt voor ongeluk op de A1 bij Ugchelen

Foto: ©Luciano de Graaf/LDG Fotografie

Een automobilist is zondagnacht op de A1 na een klapband de macht over het stuur verloren en met zijn auto over de kop geslagen. De automobilist en zijn twee passagiers hebben engeltjes op hun schouders, zij kwamen namelijk met de schrik vrij.

Klapband

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 00.30 uur op de A1 vanaf Amersfoort richting Apeldoorn ter hoogte van afslag Ugchelen nadat de auto plots een klapband kreeg. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt, kwam met zijn auto in de berm terecht en ramde dwars door een verkeersbord waarna hij meerdere malen over de kop sloeg en met zijn auto op de kop tot stilstand kwam. De drie inzittenden konden zelfstandig uit de auto komen.

Hulpdiensten

Omstanders schoten direct te hulp en belde 112. De toegesnelde hulpdiensten ontfermden zich over het drietal. Zij zijn alle drie nagekeken door het ambulancepersoneel maar niemand raakte ‘ernstig’ gewond. Een van de drie mannen, liep een verwonding op aan zijn hand en is hiervoor ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. De agenten spreken van een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen. De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een berger op ‘drie wielen’ worden getakeld waarna deze kon worden afgesleept. Rijkswaterstaat gaat het zwaar beschadigde verkeersbord zo spoedig mogelijk vervangen. Vanwege het ongeluk was de rechterrijstrook in de richting van knooppunt Beekbergen afgesloten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen