Staatsbosbeheer laat je de boswachter helpen met de Natuurwerkdag bij Radio Kootwijk!

Foto: Staatsbosbeheer

Aanstaande zaterdag 3 november organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Landschappen NL de Natuurwerkdag. Op de eerste zaterdag van november werkt jong en oud aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Op bijna 500 locaties door heel Nederland krijgt het landschap een opknapbeurt.Staatsbosbeheer

Aanmelden bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft een leuke werklocatie aan de oostkant van het Kootwijkerzand, nabij het monumentale voormalige zendstation Radio Kootwijk. Alle hulp is welkom! Je kunt meewerken van 09:45 tot 15:00. Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl, waarbij je de zoekterm ‘Radio Kootwijk’ gebruikt.

Het Kootwijkerzand

Het gebied Kootwijkerzand bestaat voor een groot gedeelte uit zandverstuiving en een deel uit heide. Het heide terrein groeit langzaam dicht met kleine boompjes zoals o.a. berk, den, vogelkers. De dieren die hun leefgebied hebben in dit gebied verplaatsen zich via de verbinding tussen het open zand en de heide. Denk bijvoorbeeld aan koudbloedige dieren. Deze willen zich opwarmen in de zon;  zoals de  zandhagedis en andere reptielen & amfibieën. Heide floreert in de zon waardoor deze goede bloemen kan produceren. Hier leven o.a. insecten welke weer voedsel is voor vogels en vlinders. We gaan daarom de verbinding herstellen tussen de heide in het oostelijk deel van het Kootwijkerzand en de heide rondom Radio Kootwijk. Kom je ook?

Programma

Om 09:45 beginnen we met een kop koffie en starten we vervolgens het weghalen van de kleine boompjes, en dit zal tot ongeveer 15:00 duren. Ook kinderen zijn welkom. Voor lunch/koffie en gereedschappen wordt gezorgd. Vergeet niet om wat oude kleren en goede schoenen aan te trekken.

Kortom, neem de familie mee om een leuke dag te gaan werken in de natuur! Voor meer informatie kunt u terecht op Natuurwerkdag.nl