Nacht van de Nacht op Volkssterrenwacht Bussloo met als thema duurzaamheid.

Foto: Volkssterrenwacht

Op zaterdagavond 27 oktober is Volkssterrenwacht Bussloo speciaal geopend voor het evenement de Nacht van de Nacht wat dit jaar in het teken staat van duurzaamheid.

Volkssterrenwacht

Met verschillende voordrachten over de maan, de actuele sterrenhemel en over lichthinder. Bij helder weer staan de grote telescopen gericht op de sterrenhemel. De gemeente Voorst is deze avond te gast met verschillende activiteiten rondom duurzaamheid. De toegang is gratis.

Steeds lichter

Nederland wordt ‘s nachts steeds lichter. We behoren tot de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie. Waarnemers zijn ook erg gebaat bij een donkere sterrenhemel zonder lichtvervuiling, want er is dan zoveel meer te zien.

Nacht van de Nacht

Duizenden lichten gaan uit op zaterdagnacht 27 oktober en er zijn activiteiten in alle provincies door het hele land. Volkssterrenwacht Bussloo doet ook mee en houd een speciale open avond. Dit jaar in samenwerking met de gemeente Voorst die ook graag een steentje bijdraagt aan het behoud van onze aarde.

Wat is er te doen?

De sterrenwacht is gratis geopend van 19.30 uur tot 22.30 uur. Er zijn een aantal korte presentaties over de Maan, de actuele sterrenhemel en het fenomeen lichthinder. Bij helder weer is er volop gelegenheid om met de telescopen van de sterrenwacht de Maan en de sterrenhemel waar te nemen.

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Geniet van een avondje sterren kijken onder een donkere sterrenhemel.

Meer informatie

Bezoekers kunnen gratis parkeren voor de sterrenwacht gevestigd in de monumentale boerderij de Wijnbergenshof. Voor de slagboom linksaf, tot na de bocht, daar vindt u de parkeerplaats van Volkssterrenwacht Bussloo.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006. Lid Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS)