Alexander Dijkman en Karel Sterk exposeren met hun kunstwerken in galerie H10a

Foto: Galerie H10a

Op zaterdag 22 juni om 16:00 uur is de opening van een nieuwe expositie in Galerie H10a met werk van Alexander Dijkman en Karel Sterk.

Alexander Dijkman en Karel Sterk in galerie H10a

De expositie loopt van 22 juni t/m 27 juli 2019. En loopt naast het eigen werk. Adres: Gildenlaan 424 (winkelcentrum De Eglantier, tegenover Etos), geopend op de zaterdagmiddagen van 13 tot 17 uur.

Alexander Dijkman – schilderijen

Geboren in Den Haag in 1950. Sinds zijn jeugd heeft hij belangstelling voor schilderkunst. Vanaf 2005 is hij begonnen te schilderen. Hij heeft gedurende 12 jaar diverse cursussen gevolgd en lessen gehad van verschillende professionele kunstenaars. Hij schildert met olieverf op paneel. Zijn specialisaties zijn: stillevens en landschappen. Hij kiest voor eenvoud in zijn composities, waardoor zijn werk een sfeer van eenvoud en rust uitstraalt.

Karel Sterk – beelden

Wanneer hij een nieuwe sculptuur of vaassculptuur maakt, zijn de vormcontrasten van hoekig en rond, scherp en zacht altijd het uitgangspunt. Deze vormcontrasten zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en daardoor een steeds terugkerend thema in zijn werk. De harde, scherpe lijnen in contrast met zachte, vloeiende zoals je dat in de natuur aantreft. Bijvoorbeeld in sneeuwduinen na een stormachtige wind en in zandduinen aan de kust of in de woestijn. Hij vindt het steeds weer boeiend om deze contrasten, zonder een duidelijk plan, uit te werken tot een harmonieus geheel.
De sculpturen die hij maakt, bouwt hij uit rollen klei op. De vormen ontstaan hoofdzakelijk op gevoel.

 

Cookieinstellingen