Foodevents de komende maanden in de gemeente Apeldoorn

Foto: Canva

Ook in 2020 zijn er in Apeldoorn een hoop gastronomische hoogstandjes en bijzondere proeverijen. De meeste zijn in een foodfestivaljas gegoten. Er staan weer een flink aantal mooie foodevents op de kalender. Via In Apeldoorn kwamen we dit lijstje tegen.

Foodevents

Denk hierbij aan foodtruckfestivals Lepeltje Lepeltje en Keuken Karavaan, maar ook het Apeldoorns Wijnfestijn in de Kapelstraat en nieuwkomer Biergarten op het terrein van Zwitsal (bij SOAP). Bekijk hier het overzicht!

Lentebierfestival

Dit jaar kun je op 4 april op het achterterras van De Graaf Van Vlaanderen weer genieten van het intieme Lentebierfestival. Je bent vanaf 14.00 uur welkom om verschillende lentebieren te komen proeven. Er staan 20 soorten op de kaart en rond 16.00 uur is er livemuziek. Nu nog wachten op een aangenaam lentezonnetje. Toegang is gratis.

Biergarten

Veel speciaalbieren, heerlijke gerechten, cocktails en ongedwongen gezelligheid! Op zaterdag 1 en zondag 2 mei 2020 is het bij SOAP, Zwitsal het tijd voor de allereerste editie van Biergarten Apeldoorn. De Biergarten is ingedeeld in twee gedeeltes. In de grote Biergarten kun je buiten met vrienden genieten van foodtrucks, chillspots, speciaalbier barren, cocktails, wijnen en fijne (live) muziek. In het tweede gedeelte, de Borrelfabriek, kun je lekker layback genieten van vinyl muziek en bieren.

Foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 mei 2020 wordt het Beekpark een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast de mobiele keukens met de heerlijkste gerechten spelen er bands en dj’s, is er een markt met ambachtelijke producten en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. De toegang is helemaal gratis.

Keuken Karavaan Foodtruckfestival

Het Apeldoornse Keuken Karavaan Foodtruckfestival is terug bij Zwitsal! Van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni staat het terrein compleet in het teken van lekker eten en drinken. Ook worden er leuke kidsactiviteiten georganiseerd en zijn er diverse liveoptredens. Toegang is gratis!

’t Proefstraatje

De ondernemers in ’t Proefstraatje nodigen je van harte uit voor een culinair spektakel. Op zondag 31 mei en maandag 1 juni komt de Van Kinsbergenstraat van Apeldoorn extra tot leven tijdens de 7e editie van het preuvenement van ’t Proefstraatje. De horecazaken presenteren hun beste hapjes en drankjes zowel binnen als buiten op straat, geheel omlijst met muziek en veel gezelligheid! Gratis toegang.

Het Apeldoorns Wijnfestijn

Santé! Op zondag 7 juni 2020 vindt in de binnenstad voor de tweede keer het Apeldoorns Wijnfestijn plaats. De Kapelstraat wordt omgetoverd tot wijnwalhalla en van 15.00 tot 21.00 uur kun je proeven van meer dan 75 heerlijke wijnen.

Fun- & Foodfestival Levenslustig

Op zaterdag 20 juni vindt op de Stadsakkers Zuidbroek van 10.30 tot 16.00 uur het festival Levenslustig plaats: een gratis fun- & foodfestival vol gezelligheid, actie en lekker eten, een gezellige markt en een uitgebreid kinderprogramma. De ideale dag om de akkers en de heerlijke producten die daar verbouwd worden te ontdekken!

Internationaal Craft & Bierfestival Apeldoorn

Maak tijdens dit festival kennis met Craft Beer, ofwel bier, dat wordt gebrouwen door kleine brouwerijen die ambacht hoog in hun vaandel hebben. Dertig van dit soort brouwerijen zijn op zaterdag 6 en zondag 6 september op Zwitsal aanwezig tijdens deze tweede editie van het Bier & Crafts festival. Voor alle foodliefhebbers zijn er buiten grote smokers waarop vleesproducten worden bereid. Of ontdek samen met een professional het vak van ambacht: van het bakken van een brood tot het samenstellen van je tapenadeplank. Ben jij meer van kant-en-klaar? Er zijn diverse foodtrucks aanwezig met o.a. ambachtelijke burgers en overheerlijke verse patatjes.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen