Koninklijke paardenkracht op het stallenplein

Foto: ©Paleis HEt Loo

Op 25 en 26 juni (zaterdag en zondag) staat het stallenplein in het teken van paarden, rijtuigen en het Koninklijke Staldepartement. Wil je meer weten over paarden, hun paardenkracht en wie de paarden van de koning verzorgt? Het stallenplein is dé plek om te ontdekken, leren en doen!

Koninklijk Staldepartement

Het Koninklijk Staldepartement uit Den Haag is in Apeldoorn! Op het stallenplein is het een weekend vol kijken, leren en doen. De rijtuigen en paarden zijn op hun mooist. Leer over de rijtuigen, uniformen en functies van de leden van het Koninklijk Staldepartement. En zie hoe de hoefsmid zijn werk uitoefent.

Test je eigen paardenkracht

Naast de mooiste rijtuigen en koetsen die er te zien zijn, is er van alles te leren en doen voor het hele gezin. Maak de mooiste paardenvlechten. Test je eigen paardenkracht; hoeveel pk’s heb je in je of heb je, net als in een paardenspan, anderen nodig om te helpen? Lukt het jou om samen een parcours af te leggen? En zo is er nog veel meer om samen te spelen of solo te doen tijdens koninklijke paardenkracht.

Lezing

Wil je meer weten over de geschiedenis van het stallenplein? Dan is er zaterdag om 11uur een lezing in de nieuwe groepsontvangst op het Stallenplein. Er is beperkt plek, dus wees op tijd.

Paleisroutes

Extra leuk is het om de dag verder in te vullen met een bezoek aan de tuinen. Of boek een paleisroute en bezoek het paleis. De audioverhalen in het paleis vertellen over Willem en Mary en hun leven in de 17e eeuw of ontdek meer over het huis van Wilhelmina.

Meer info

Meer informatie is te vinden op paleishetloo.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen