Cultureel Café

Foto: Cultureel Café

Donderdagavond 17 oktober, de openingsavond van een nieuw seizoen Cultureel Café, zit vol talent en passie. Iedereen wordt geboren met een heel scala aan talenten, maar vaak gebruiken we daar maar een fractie van. Waar de één al vroeg ontdekt wordt door zijn talent is de ander door passie daar veel later achter gekomen. Geniet mee.

Adam Yeghoyan

De opening van de avond is voor Adam Yeghoyan, een ongelooflijk talent op piano. Vorig seizoen, hij was 10 jaar, speelde hij een aantal stukken (zonder bladmuziek!) in het Kinder Cultureel Café. Wij waren zo onder de indruk dat hij vanavond mag openen voor jullie, in een hopelijk volle zaal. Inmiddels studeert hij aan de Jong Talentklas van het Conservatorium Amsterdam. Met zijn moeder Meline (Directeur Pianoschool Apeldoorn) speelt hij nog een quatre mains. En zij speelt ook nog begeleiding bij de andere zoon Christian Akopian die 9 jaar is én een zeer talentvolle cello-speler gaat worden.

Puurzang

Na de twee jonge jongens is het tijd voor het Kleinkunstduo Puurzang, Coen Seur en Walter Hoogterp. Zij brengen hun liefde voor zang en poëzie op een manier die je soms recht in je hart en dan weer vol op je lachspieren. Met liedjes als ‘Voor altijd vijf’ en ‘Grijze dochter’ hebben zij een aantal jaren geleden regelmatig op podia in de streek gestaan maar nog nooit bij het Cultureel Café… tot vanavond.

Fabrizio Ranalli

Dan is het podium voor Fabrizio Ranalli, schrijver van het boek ‘Il Grupetto – in het wiel bij Fabrizio Ranalli’. Een boek met 19 persoonlijke verhalen over wat wielrennen voor hem betekent, over de streken waar hij geweest is alleen of met fietsvrienden en over bekende en minder bekende wielrenners. Over vriendschap en vechtlust, kortom persoonlijke verhalen over zijn grote passie – wielrennen. Hij komt vertellen over dit boek en over hoe het is ontstaan en leest voor uit eigen werk.

Pauze, tijd voor een drankje

Na de pauze is de afsluiting van de avond voor cabaretier en kleinkunstenaar Maurits Koster, dit jaar winnaar van de Persoonlijkheidsprijs in de finale van het Utrechts Cabaret Festival. Samen met pianist Arend Jan Schimmel zal hij een voorproefje van zijn theatershow Demonen geven. Over belemmerende overtuigingen, dromen najagen en worden wie je kunt zijn. Over de angst om niet gezien te worden…

Meer info Cultureel Café

Wij zien jullie graag op donderdagavond 17 oktober om 20.00 uur. Zaal open 19:50. Houd er rekening mee dat de zaal van Gigant een beperkt aantal zitplaatsen heeft. Vanaf heden kun je (gratis) kaarten afhalen bij de kassa van Gigant. Vol=vol!