De heer W. Smouter krijgt koninklijke onderscheiding

Foto: ©Maximaal Sales

De heer W. (Willem) Smouter (64 jaar) heeft vrijdag 15 oktober 2021 een koninklijke onderscheiding gekregen.

De heer W. Smouter krijgt koninklijke onderscheiding

Locoburgemeester Wim Willems reikte hem de versierselen uit, die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens een receptie in de Tabernakelkerk in Apeldoorn ter gelegenheid van het feit dat de heer Smouter 40 jaar predikant is binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Kerkelijk vrijwilliger

De heer Smouter is predikant geweest in Dalfsen, Rijswijk, Breukelen en Ede. Sinds 2006 is hij predikant van de Tabernakelkerk. Hij heeft bestuurlijke en leidinggevende kwaliteiten waardoor hij meer is dan een gemeentepredikant. Hij heeft u in diverse functies vrijwilligerswerk gedaan voor de Landelijke Vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken, waar onderwerpen worden besproken die voor alle kerken van belang zijn. Daarbij zocht hij altijd naar compromissen en verbinding. De heer Smouter is ook al heel lang vrijwilliger voor de Evangelische Omroep. Op dit moment is hij voorzitter van de Raad van Toezicht. Verder was hij voorzitter van MissieNederland en is hij bestuurslid geweest van New Wine Nederland, een beweging waarin kerken elkaar inspireren en helpen. Met zijn werk als predikant en de vele activiteiten die hij daarnaast heeft gedaan, heeft de heer Smouter een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.