Drie jonge helden krijgen een Jeugdlintje

Foto: ©Gemeente Apeldoorn - Rob Voss

Op vrijdag 19 november kregen drie jonge Apeldoorners een Jeugdlintje. Zij hebben het afgelopen jaar namelijk iets bijzonders gedaan.

Drie jonge helden krijgen een Jeugdlintje

Locoburgemeester Detlev Cziesso bracht samen met kinderburgemeester Lian het Jeugdlintje bij de jeugdhelden thuis. Afgelopen maanden kon iedereen zijn of haar jonge held aandragen voor een Jeugdlintje. Apeldoorners tot 21 jaar die bijvoorbeeld langdurig vrijwilligerswerk, een heldendaad of een goede doelenactie organiseerden kwamen in aanmerking.

Echte heldendaden

De drie jonge helden hebben zich allemaal belangeloos ingezet voor een ander. En dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren.

Dylan vuurwerkheld

Zo deed Dylan (10) wel iets heel moedigs. Want op het moment dat er een nitraatbom werd afgestoken, bedacht Dylan zich geen moment. Hij redde een driejarig jongetje uit deze zeer gevaarlijke situatie. Daarna heeft hij het overstuur geraakte jongetje veilig naar zijn oma gebracht. Dylan dacht niet aan het gevaar voor zichzelf, maar enkel en alleen aan het redden en in veiligheid brengen van een heel jong kind. Wat een moedige actie en vooral op deze jonge leeftijd. Een echte heldendaad! Vooral op zo’n jonge leeftijd.

Jasmijn zet zich in voor anderen

Jasmijn (14) ontving het Jeugdlintje omdat zij zich op veel verschillende manieren inzet. Zij is een voorbeeld voor anderen. Naast haar inzet voor verschillende goede doelen, heeft zij zich afgelopen zomer ingezet voor de Turkse bevolking. Jasmijn was daar op vakantie toen er bosbranden uitbraken. In plaats van op een strandbedje te chillen, stak zij haar handen uit de mouwen. Jasmijn laat zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om je in te zetten voor anderen. Zij is een sociaal bewogen persoon, die haar talenten inzet voor anderen. Geweldig!

Helin vervult meerdere vrijwilligerstaken

De derde held, Helin (19), is een echte duizendpoot. Zij is als vrijwilliger actief bij Geloofsgemeenschap De Drie Ranken. Ook geeft zij leiding aan de jongste scoutinggroep van haar club en is zij actief als lid in de pleegkinderenraad van Pactum. Helin heeft een moeilijke start gehad in haar leven. Zij heeft in al die jaren al veel overwonnen en moeten doorstaan. Maar ondanks dat is zij uitgegroeid tot een prachtige jongvolwassene die zich op veel verschillende manieren inzet voor anderen. Ook Helin is een groot voorbeeld voor anderen.

Belangrijk voorbeeld

Locoburgemeester en wethouder jeugd, Detlev Cziesso, is trots op de drie jeugdhelden: ‘’Deze jongeren zijn een voorbeeld voor iedereen. Ze zetten zich in voor de mensen om hun heen. En dat doen ze niet om er iets voor terug te krijgen, zoals volgers op Instagram of TikTok. Dat doen ze omdat zij echt om anderen geven.”

Jeugdlintjes thuisbezorgd

De jeugdlintjes zijn net als vorig jaar door Locoburgemeester Cziesso bij de jeugdhelden thuisbezorgd. Dit keer samen met kinderburgemeester Lian: ‘’Ik vond het super leuk om de jeugdlintjes uit te reiken en ik vind het heel bijzonder wat de jongeren hebben gedaan.’’ En de helden kregen niet alleen een Jeugdlintje. Ook zijn zij verrast met een lekkere taart en een privé-optreden van een aantal jongeren van Circus Apeldoorn.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.