Voorbereiding aftelfeesten gaat vooralsnog door

Foto: ©Canva

De voorbereiding van de vier geplande aftelfeesten in de gemeente Apeldoorn gaat vooralsnog door.

Voorbereiding aftelfeesten

Of dat ook zo blijft, hangt onder andere af van het kabinetsbesluit over verlenging of aanscherping van de nu geldende coronamaatregelen. Dat besluit wordt op zijn laatst op 3 december verwacht. De gemeente heeft de aftelfeesten – drie vuurwerkshows en een droneshow –  opgezet omdat in Apeldoorn het afsteken van consumentenvuurwerk niet meer mag. De Apeldoornse gemeenteraad had dat vuurwerkverbod al eerder ingesteld, los van de coronapandemie.

Landelijk vuurwerkverbod

Vorige week heeft het kabinet vanwege corona besloten tot een landelijk vuurwerkverbod. Georganiseerde vuurwerkshows mogen op zich nog wel. Maar voor evenementen geldt nu dat ze om 18.00 uur afgelopen moeten zijn. Als dat zo blijft, kunnen de aftelfeesten niet doorgaan. Uiterlijk 3 december besluit het kabinet of de coronamaatregelen worden verlengd of aangepast. Daarna bekijkt het college of de aftelfeesten nog steeds kunnen doorgaan.

Goed alternatief

Burgemeester Ton Heerts: “De aftelfeesten zijn op zich een goed alternatief. Een mooie manier om ook in deze tijd het nieuwe jaar samen een beetje feestelijk in te luiden. Daarom willen we ze graag door laten gaan.  Maar ze moeten wel passen bij de hele corona-situatie. Dat kunnen we op dit moment nog niet goed genoeg overzien. Daarom wachten we nog even met het definitieve besluit tot na de persconferentie van uiterlijk 3 december.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen