Sneller meer woningen voor Apeldoorn door subsidie Rijk

Foto: ©Maximaal Sales

Gemeente Apeldoorn heeft voor de verdere ontwikkeling van de gebieden Veldhuis en Kayersmolen Noord een extra investering van het Rijk gekregen.

Sneller meer woningen

Het gaat om een bijdrage van in totaal 8,3 miljoen uit de zogenaamde Woningbouwimpuls (WBI) en een bijdrage van 1000 euro per woning van de Provincie Gelderland. Wethouder Nathan Stukker: “Dit is fantastisch nieuws voor onze groeiende stad!” Naar verwachting bereikt Apeldoorn op basis van de huidige groei eerder 180.000 inwoners dan voor 2040 werd verwacht. En daarom voegen we de komende jaren nieuwe woon- en werkgebieden toe.

Woningbouw aanjager van brede ontwikkeling

De bouw van woningen werkt als aanjager voor de brede ontwikkeling van de gebieden. Het vraagt om het verbeteren van de infrastructuur en om meer voorzieningen wat de bedrijvigheid in de gebieden ten goede komt. Wethouder mobiliteit Wim Willems: “Geweldig dat we dit kunnen doen in Apeldoorn, een enorme impuls voor wonen en ook voor mobiliteit. We kunnen met deze investering onze ambities voor slim en duurzaam vervoer die bij Kayersmolen Noord en Veldhuis komen kijken ook echt uitvoeren.”

Huur- en koopwoningen in verschillende categorieën

De bijdrage voor de ontwikkelingen in Veldhuis en Kayersmolen Noord zorgt voor de realisatie van minimaal 1.400 woningen. In Apeldoorn gaat bouwen samen met vergroenen, wat zorgt voor een nieuwe Apeldoornse stedelijkheid met meer variatie in soort en hoogte van bebouwing. Wethouder wonen Nathan Stukker: “Dit is fantastisch nieuws voor Apeldoorn als hoofdstad van de Veluwe. We kunnen met deze bijdrage de ambities waarmaken voor de groei van Apeldoorn. En we zorgen ervoor dat er voor woningzoekenden in verschillende categorieën huur- en koopwoningen beschikbaar komen.”

Samenwerking met ontwikkelaars en woningbouwcorporaties

Wim Willems: “Wij zijn ervan overtuigd dat het ontwikkelen van de stad alleen kan in goede samenwerking met marktpartijen. De kwaliteit van die relaties maakt het verschil. Deze plannen zijn het resultaat van intensieve samenwerkingen met ontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Zonder inzet en steun van hen hadden we dit resultaat niet kunnen bereiken.”

Voorbeelduitwerking van hoe het gebied Veldhuis eruit kan komen te zien. Dit is geen definitief of vaststaand ontwerp.

Veldhuis belangrijke schakel in de ontwikkeling van de Spoorzone

De positie van de wijk in de stad, aan het Apeldoorns Kanaal en dicht bij het station en binnenstad, maakt dat Veldhuis een bijzondere en aantrekkelijke plek is voor nieuwe ontwikkelingen. De oude industriële panden geven ook een unieke sfeer aan de wijk. In de Spoorzone liggen mooie kansen om woningbouw te realiseren in combinatie met bedrijven, voorzieningen en onderwijsfuncties. Dankzij de extra investering vanuit het rijk is de ontwikkeling in dit gebied voor de komende jaren verzekert en zullen er 750 woningen gebouwd worden. Lees hier meer over op de webpagina Veldhuis.

Voorbeelduitwerking van hoe het gebied Kayersmolen Noord eruit kan komen te zien. Dit is geen definitief of vaststaand ontwerp.

Kayersmolen Noord: bouwen aan de oevers van het kanaal

De kanaaloevers en het spoor bieden ruimte om aan de vraag naar woningen in Apeldoorn te voldoen. In dit gebied transformeren we verouderde bedrijfslocaties naar overwegend wonen. Hierbij zijn de uitgangspunten groen, gezond, gemeenschappelijk en levendig. Er komen appartementengebouwen in verschillende hoogtes. In de onderste lagen van de gebouwen komen verschillende functies. Ook in dit gebied is aandacht voor cultuurhistorie en worden oude panden behouden. In dit gebied worden circa 650 woningen bijgebouwd. Lees hier meer over op de webpagina Kayersmolen Noord.

Vragen

Heeft u vragen over Kayersmolen-Noord? Deze kunt u stellen via [email protected]. Voor vragen over de ontwikkelingen in Veldhuis kunt u mailen naar [email protected].

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen