Gemeente Apeldoorn helpt horeca ondernemers

Foto: ©Sit & Heat

Door 50% tegemoet te komen in de kosten bij de aanschaf van elektrische warmtekussens voor terrasstoelen en banken voor hun buitenterras, helpt de gemeente haar horeca-ondernemers.

Gemeente Apeldoorn helpt

De gemeente Apeldoorn wil horecaondernemers in deze moeilijke tijden helpen met het verduurzamen van hun terras en het besparen op energie. De gemeente heeft in totaal € 25.000,- beschikbaar gesteld voor horecaondernemers in eigen gemeente. Warmtekussens zijn beter voor het milieu dan terrasverwarmers zoals gasheaters. De warmtekussens zijn comfortabel, zeer energiezuinig en gaan pas aan zodra er iemand op gaat zitten. Daarmee verbruiken ze tot 95 procent minder energie en zijn daardoor minder schadelijk voor het klimaat. De kussens worden op maat gemaakt door het bedrijf Blueview dat werkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De horecaondernemers kunnen uit diverse kleuren en vormen en eventueel het voorzien worden van een logo.

Hoe zit de regeling in elkaar?

  • Ondernemers nemen contact op met het bedrijf Sit & Heat via [email protected] en geven aan dat ze gebruik willen maken van de regeling
  • Sit & Heat maakt de bestelling in orde en zorgt voor de verdere afwikkeling
  • Het bedrag is maximaal 50% op de aanschafprijs tot een maximum van € 1.250,- per bedrijf
  • Vanaf maandag 31 januari 2022 kan er aangevraagd worden. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst
  • U heeft een terrasvergunning of een melding dat het terras onder het gedoogbeleid van de gemeente valt

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Roel de Vries van Sit & Heat via 06-47074427.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen