Kinderburgemeester Lian opent Tiny Town Apeldoorn

Foto: ©Apeldoorn

Kinderburgemeester Lian opende woensdagavond 30 maart op NewTechPark samen met een grote groep kinderen het Tiny Town Apeldoorn: een door scholieren gemaakte maquette van duurzame tiny houses.

Tiny Town Apeldoorn

Na het techniekfestival afgelopen oktober zijn leerlingen van het basisonderwijs en VMBO uit Apeldoorn en Epe bij wijze van proef aan de slag gegaan met één van zeven werelden van techniek, namelijk ‘Wonen, Werken en Verkeer’. De leerlingen hebben onder begeleiding van vakmensen uit het bedrijfsleven verschillende duurzame tiny houses bedacht, ontworpen en gemaakt. Het resultaat is ‘Tiny Town Apeldoorn’. Met allerlei maquettes en kleine ingerichte huisjes.

Een proef

De proef is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn, in samenwerking met Bouwmensen Apeldoorn, IW, Coda ExperienceLab en NewTechPark. Doel is om kinderen te enthousiasmeren voor techniek en hier structureel lesprogramma’s voor te maken die aan alle kinderen gegeven kunnen worden. Gemeente Apeldoorn is samen met onderwijs en bedrijfsleven betrokken bij de vereniging NewTechPark.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen