Verruimde terrassen ook dit jaar toegestaan

Foto: ©Canva/MAximaal Saels

Voor horecaondernemers is het ook dit jaar toegestaan om een verruimd terras op te stellen.

Verruimde terrassen ook dit jaar toegestaan

De afgelopen twee jaar hebben veel horecaondernemers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bestaande terrassen ruimer op te zetten. Hoewel de coronamaatregelen per 23 maart afgeschaft zijn, is het deze zomer wel mogelijk om horecaterrassen ruimer op te zetten.

Hoe krijg ik toestemming voor een ruimer terras?

Verruiming van het terras kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar [email protected], t.a.v. Edwin Linde. In principe moet over de extra terrasruimte precario betaald worden. De vergunning zal o.b.v. de laatste vergunning worden verleend. Hierdoor hoeft er in de meeste gevallen geen extra informatie te worden aangeleverd. In sommige gevallen bekijken we opnieuw de afmetingen en de verkeersveiligheid.

Ruimte voor ondernemen na corona

Het college biedt met deze tijdelijke verruiming de mogelijkheid voor horecaondernemers om extra omzet te maken na de lastige corona tijd. De verruiming kan aangevraagd worden per direct. Vergunningen worden afgegeven t/m 1 oktober 2022. Burgemeester Ton Heerts: “Burgemeester Ton Heerts: “Na twee jaar van beperkingen willen we met deze mogelijkheid een extra omzetkans aan ondernemers bieden. Laten we hopen op een mooi voorjaar en een prachtige zomer!”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen