Koninklijke onderscheiding voor Ben Hendrikse en Roel van Swam

Foto: ©Maximaal Sales

De heren B. (Ben) Hendrikse (73 jaar) en R.M. (Roel) van Swam (59 jaar) ontvingen dinsdag 29 maart 2022 een Koninklijke onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding

Burgemeester Ton Heerts reikte hen de versierselen uit, behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering waarin afscheid genomen werd van de vertrekkende raadsleden.

Meer dan 12 jaar

Ben Hendrikse (Leefbaar Apeldoorn, voorheen Gemeentebelangen) was raadslid bij de gemeente Apeldoorn vanaf 2002. Daarvoor was hij vanaf 1998 fractievertegenwoordiger van de AOV en Unie55+. Roel van Swam was fractievertegenwoordiger van de VVD van 2003 tot 2008, aansluitend was hij raadslid. Beide raadsleden komen volgens artikel 14 van het Ordereglement in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding omdat zij minimaal 12 jaar volksvertegenwoordiger zijn geweest.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen