Herdenking bevrijding Apeldoorn

Foto: ©Gemeente Apeldoorn

17 april is het 77 jaar geleden dat Apeldoorn werd bevrijd. We herdenken daarom de oorlog en vieren dan dat we sinds 17 april 1945 in vrijheid leven.

Plechtigheid

Zaterdag 16 april ontstak burgemeester Ton Heerts daarom het bevrijdingsvuur in het Oranjepark en bij die gelegenheid droeg kinderburgemeester Lian een gedicht voor. Er werd gesproken over vrede en vrijheid en dat allemaal in het besef dat dit ergens anders in Europa op dit moment ver weg is. Het geeft een extra lading aan de vieringen en herdenkingen dit jaar.

Paar weken

Tot en met 5 mei staan we in Apeldoorn uitgebreid stil bij de vrijheid. Zo is onder andere tegenover de Grote Kerk een perkje met Witte Anjers aangelegd ter waardering van onze veteranen. En in het Oranjepark vind je de nieuwe Victory Walk met verhalen over de Canadese regimenten en soldaten die ons bevrijdden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen