Vanaf nu Junior Energiecoaches in ‘Wijk van de Toekomst’ Loenen!

Foto: ©Gemeente apeldoorn

Sinds vandaag zijn leerlingen van twee Loenens basisscholen officieel ‘Junior Energiecoach’. Vanuit het lesprogramma Junior Energiecoach deden zij allerlei opdrachten en experimenten die met energieverbruik te maken hebben. Een mooi voorbeeld van participatie in een van de Apeldoornse ‘Wijken van de Toekomst’.

Opdrachten en experimenten

Met proefjes, puzzels en spelletjes als een ‘lampenjacht’ (verlichting), ‘graadje lager’ (verwarming) of een ‘stekkerexpeditie’ (welke apparaten verbruiken de meeste stroom?), ontdekten de leerlingen waar ze thuis konden besparen. Iedere week waren er punten te verdienen voor opdrachten als korter douchen, het meten van energieverbruik etc.

De leerlingen hebben het zo goed gedaan, dat alle deelnemers het diploma van Junior Energiecoach heeft verdiend. Wethouder Detlev Cziesso reikte vandaag de diploma’s aan kinderen van basisschool De Tweede Stee en KSB De Poort uit. Hij deed dat samen met Lian, de kinderburgemeester van Apeldoorn.

Loenen Wijk van de Toekomst

Loenen is aangewezen als ‘Wijk van de Toekomst’. Dat zijn de 4 Apeldoornse wijken die als eerste overgaan op duurzame warmte, ofwel op een duurzaam alternatief voor aardgas.

Dat doen we door inwoners bewust te maken van de komst van duurzame warmte en daarbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat er hierover binnen de wijk leeft. In Loenen werkt de gemeente daarom o.a. samen met de Energiecoöperatie Loenen (ECL), Loenen Energie Neutraal (LEN) en Duurzame Projecten Loenen (DPL). De deelname van de scholen aan het programma Junior Energiecoach werd door ECL georganiseerd. De gemeente onderzoekt op dit moment of het lesprogramma Junior Energiecoach op meer scholen kan worden ingezet.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen