Verleng tijdig uw reisdocument

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

In de zomerperiode willen meer mensen hun reisdocumenten verlengen. Als gevolg van de coronaperiode lijkt nu een extra piek te ontstaan. Dit omdat mensen nu weer naar het buitenland op reis willen en daarvoor reisdocumenten nodig hebben.

Drukte op burgerzaken

Daarnaast heeft Apeldoorn Oekraïense vluchtelingen opgenomen die allemaal ingeschreven moeten worden. Zoals op de gehele arbeidsmarkt is het krijgen van deskundig personeel ook voor de gemeente een uitdaging. Dit alles bij elkaar zorgt dat het langer duurt voordat u terecht kunt voor een afspraak.

Wat kunt u zelf al doen:

  • Zorg ervoor dat een pasfoto echt niet ouder is dan 6 maanden. Als wij zien of vermoeden dat uw foto toch ouder is dan 6 maanden mogen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Plan uw afspraak bijtijds is. Verloopt uw document op 1 augustus, plan dan nu al de afspraak voor begin juli.
  • Wanneer u voor uw kinderen de reisdocumenten aanvraagt, vul dan de toestemmingsverklaring digitaal in.
  • Kijk welke zaken u online kunt regelen.

De groep mensen die deze werkzaamheden doet, is niet groot en ze doen hun best iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen