De Tegeltaxi komt naar u toe deze zomer!

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit kan wateroverlast en hittestress veroorzaken. Dit komt doordat onze omgeving voor een groot deel uit steen bestaat. Al die stenen houden warmte vast en laten geen water door als het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of kelders inlopen. Meer groen helpt dit voorkomen.

Tegeltaxi

Wilt u minder steen in uw tuin en meer groen? Dan helpen we u graag een handje bij afvoeren van deze stenen. Deze zomer rijdt de gemeente met een autolaadkraan, de zogenaamde Tegeltaxi, door Apeldoorn. De tegels die u zelf uit de tuin heeft verwijderd, worden gratis bij u opgehaald. Voorwaarde is dat u uw oude tegels niet vervangt voor nieuwe.

Laatste zomermaanden

De Tegeltaxi rijdt in augustus en september. Binnenkort is bekend wanneer en in welke wijk de Tegeltaxi gaat rijden. Er volgt ook informatie over hoe u zich kunt aanmelden hiervoor.

NK Tegelwippen Misschien heeft u al eens iets in de media voorbij zien komen over het NK Tegelwippen. Door heel Nederland strijden tot en met 31 oktober verschillende gemeenten met elkaar. Tijdens het NK Tegelwippen worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. U kunt Apeldoorn vooruit helpen in het landelijke klassement door uw verwijderde tegels op te geven via de website www.nk-tegelwippen.nl. Dit is geen voorwaarde om gebruik te maken van de Tegeltaxi.

Meer info?

Benieuwd wat voor aanpassingen u nog meer aan uw huis en tuin kunt doen, om bij te dragen aan een klimaatbestendig Apeldoorn? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/groendoen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen