Apeldoorn daagt lokale kunstmakers uit

Foto: ©Apeldoorn.nl

22 stroomkasten in Apeldoorn krijgen een metamorfose; zij wachten op een mooi ontwerp gemaakt door lokale kunstmakers.

Apeldoorn daagt lokale kunstmakers uit

Kunstschilders, graffiti-artists, dichters, fotografen, illustrators, of andere vormgevers kunnen tot 16 september hiervoor een ontwerp indienen. Met dit project ondersteunen de gemeente, Liander, CODA, ACEC en Gigant culturele makers die wonen of werken in Apeldoorn. En de inwoners van Apeldoorn? Die kunnen straks gratis genieten van dit buitenmuseum.

Lelijke stroomkasten

Ze staan overal, zijn grijs, hoekig en vaak beklad met graffiti, stickers of kauwgum: stroomkasten. Geen kunstobjecten, maar wel heel noodzakelijk. 22 van deze stroomkasten krijgen in oktober een nieuwe aankleding. Deze stroomkasten zijn uitgekozen vanwege hun locatie: ze staan op of in de buurt van een plek met een interessant historisch verhaal. Wij vragen lokale kunstmakers zich hierdoor te laten inspireren en om de oude verhalen een nieuw gezicht te geven.

Meedoen?

Meedoen? Dien dan voor 16 september een ontwerp in via www.apeldoorn.nl/kunstkast. Uit de ingestuurde ontwerpen maken een vakjury en bewonersjury een selectie. Wordt uw ontwerp gekozen? Dan wordt uw ontwerp in oktober op een stroomkast gewrapt (gewikkeld met folie) en kan heel Apeldoorn van uw werk genieten. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/kunstkast. Daar staat bijvoorbeeld alles over de locaties van de stroomkasten, de historische plek, de spelregels en de vergoeding

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen