Opvang vluchtelingen in Fletcher Hotel Beekbergen verlengd

Foto: ©Google Street View

Sinds maandag 21 maart 2022 is het Fletcher Hotel in Beekbergen één van de locaties waar de gemeente Apeldoorn crisisnoodopvang biedt.

Nog steeds weinig plekken opvang

Omdat er nog steeds te weinig plaats is voor asielzoekers in de AZC’s in Nederland, blijft deze noodopvang nodig. Daarom heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het contract met het Fletcher Hotel verlengd met een half jaar. Daarna kan het contract nog een keer met een half jaar worden verlengd.

Vluchtelingen in Apeldoorn

In de eerste weken woonden er vluchtelingen uit Oekraïne in het Fletcher Hotel. Voor deze groep hebben we andere locaties gevonden. Sinds begin april is er in het hotel plaats voor maximaal 160 asielzoekers uit andere landen. Het COA is verantwoordelijk voor deze opvang. Er zijn nog steeds vluchtelingen die in ons land veiligheid en onderdak zoeken. Ook in gemeente Apeldoorn zetten we ons in om hen op te vangen in onze mooie groene omgeving. In Apeldoorn wonen vluchtelingen uit Oekraïne, asielzoekers en statushouders. Wat betekenen die termen, wie is waarvoor verantwoordelijk en wat doen wij in Apeldoorn voor deze groepen? Lees meer over  Vluchtelingen in Apeldoorn.

 Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen