Flinke daling en tekort aan steun- en pleeggezinnen

Foto: ©Apeldoorn.nl

Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor.

Flinke daling

Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven, zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Ook Apeldoorn zoekt inwoners die als steun- of pleegouder een kind een stabiele leefsituatie, warmte en veiligheid kunnen bieden. Of het nu één middag per twee weken is, of iedere week een weekend: elke plek is er één.

Informatieavond 14 november in het stadhuis

De gemeente zet zich, samen met verschillende partners, in om meer mensen enthousiast maken voor het steun- of pleegouderschap. Daarom is op 14 november van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in het stadhuis. Daar vertellen ervaringsdeskundigen wat het inhoudt om steun- of pleegouder te zijn. Wat wordt er bijvoorbeeld van hen gevraagd? Maar ook: wat krijgen ze terug voor deze waardevolle taak? De avond eindigt met een informatiemarkt over het proces om steun- of pleegouder te worden. Ook is er dan tijd om één-op-één het gesprek met steun- en pleegouders aan te gaan. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden kan via het online formulier.

Meer informatie vindt u op samen055.nl/inhuis

Torentje stadhuis kleurt groen: aandacht voor

Het torentje van het stadhuis kleurde in de avond van 3 november groen. Ook in andere gemeentes worden gebouwen groen aangelicht. Deze landelijke actie valt in de ‘week van de pleegzorg’ en heeft als doel extra aandacht te vragen voor het thema en het tekort aan steun- en pleegouders. Daarnaast is het een dankbetuiging aan de inwoners die al steun- of pleegouder zijn.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen