Klimaatcafé over klimaatadaptief en natuurinclusief op 17 januari

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Apeldoorn gaat nog harder aan de slag met klimaatadaptatie, groen en natuur. We maken hiervoor een agenda. Dat doen we graag samen met u. Op dinsdagavond 17 januari bent u van harte welkom tijdens het allereerste Klimaatcafé van Apeldoorn in ACEC. Wethouder Danny Huizer, portefeuillehouder Natuur en Klimaat, neemt de aftrap voor zijn rekening.

Klimaatcafé

In het Klimaatcafé gaan we met u aan de slag om onze omgeving klimaatadaptief en natuurinclusief te maken. De problemen van klimaatverandering en de achteruitgang van biodiversiteit spelen over de hele wereld. Steeds vaker hebben we te maken met gevolgen hiervan. Door bijvoorbeeld wateroverlast, hittestress, droogte en minder soorten planten en dieren. Maar ook door ziektes en plagen die onze bomen en bossen aantasten.

Toekomst

Dat is nu al heel vervelend, maar het heeft ook gevolgen voor de toekomst. Het raakt de volksgezondheid, voedselvoorziening en onze leefomgeving en natuur. Omdat we de gevolgen willen beperken, werken we in Apeldoorn hard aan de energietransitie. We moeten ons aanpassen aan het nieuwe veranderende klimaat. Dat doen we door onze leefomgeving klimaatadaptief te maken en de natuur te behouden en sterker te maken. Meer groen, bomen en meer ruimte voor natuur in wijken zijn daarbij belangrijk. Zo zorgen we voor een leefbaar en aantrekkelijk Apeldoorn. Ook in de toekomst.

Klimaatadaptatie en natuur in Apeldoorn

Klimaatadaptatie, biodiversiteit en groen zijn voor de gemeente Apeldoorn bekende onderwerpen. Als groene gemeente op de Veluwe vinden we het belangrijk om onze omgeving klimaatadaptief en natuurinclusief te maken. Dit staat ook in onze Omgevingsvisie. Daar gaan we nu aan werken door de agenda voor klimaatadaptatie en natuur te maken. Dat doen we de komende maanden, samen met onze inwoners. Zo zien we wat we nodig hebben om onze doelen te halen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen