Nieuw viaduct Hoog Burel weer beschikbaar voor alle verkeer

Foto: ©Gemeente Apeldoorn/Erik Karst

Het nieuwe viaduct Hoog Burel over de snelweg A1 bij Apeldoorn is op woensdag 1 maart om 07.00 uur opengesteld voor alle verkeer.

Nieuw viaduct Hoog Burel weer open

Opdrachtnemer Dura Vermeer heeft het oude viaduct eind 2022 gesloopt en het nieuwe viaduct binnen vier maanden op dezelfde locatie opgebouwd. Vanwege betonschade aan de onderkant van het viaduct was de Hoog Buurloseweg over het viaduct sinds 2017 afgesloten voor zwaar verkeer.

Circulaire liggers

Het ontwerp voor het nieuwe viaduct Hoog Burel bestaat uit 3 pijlers en 4 overspanningen. Per overspanning zijn 10 liggers geplaatst. In de buitenste overspanningen zijn 16 circulaire liggers toegepast, deze komen uit een viaduct in  Groningen. Op de liggers is het wegdek aangebracht. Voor de leuning van het viaduct is gekozen voor een donkere kleur die verwijst naar de schaduwrijke omringende bossen.

Herplant

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren had de aannemer ruimte nodig. Daarom zijn in 2021 diverse bomen verwijderd. Begin maart planten we nieuwe jonge bomen op dezelfde locatie. Gekozen is voor de boomsoorten zomer eik, beuk en grove den. De berm is opnieuw ingezaaid met een gras/kruidenmengsel.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen