Nieuwe Cultuur- en Erfgoednota ter inzage

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Tot en met 3 mei 2024 ligt de nieuwe Cultuur- en Erfgoednota Apeldoorn 2025-2030 ter inzage en kunt u erop reageren. De nota presenteert het beleid van de gemeente Apeldoorn op het gebied van cultuur en erfgoed voor de komende 6 jaar.

Nieuwe Cultuur- en Erfgoednota ter inzage

Cultuur en erfgoed dragen bij aan de identiteit van Apeldoorn en aan dat wat onze gemeente – groene en royale hoofdstad van de Veluwe – bijzonder maakt. Ons cultuuraanbod en ons erfgoed zijn een belangrijk onderdeel van de culturele, sociale en economische aantrekkelijkheid van Apeldoorn. We hechten in Apeldoorn veel waarde aan cultuur en erfgoed en dat betekent ook dat het belangrijk is dat we ons op dit gebied blijven ontwikkelen. Om ook goed aan te kunnen sluiten bij stedelijke en maatschappelijke veranderingen en de ontwikkelingen in het vakgebied.

Thema’s

Belangrijke thema’s in de nieuwe nota zijn het versterken van de cultuur- en erfgoedinfrastructuur, talentontwikkeling en het gebruiken van de openbare (buiten)ruimte als podium voor culturele uitingen en erfgoeduitingen. Met deze nota zetten we er stevig op in om Cultuur en Erfgoed zowel in de stad als dorpen betekenisvol te laten zijn voor een breed en divers publiek.

Inspraaknota

De gemeente verzamelt alle reacties in een inspraaknota. Het college van burgemeester en wethouders beslist op basis van deze inspraaknota of en hoe de Cultuur- en Erfgoednota wordt aangepast. Daarna wordt de nota aan de gemeenteraad aangeboden. Bekijk de concept Cultuur- en Erfgoednota Apeldoorn 2025-2030.

Hoe reageren?

Op apeldoorn.nl/inzagecenota leest u hoe u op de nota kunt reageren. Dat kan per mail, per brief of mondeling.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Het bericht Nieuwe Cultuur- en Erfgoednota ter inzage verscheen eerst op Apeldoorn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen