Prins Jaime is getrouwd met Viktória Cservenyák in Apeldoorn

APELDOORN – Onder veel applaus en luid gejuich verlieten prins Jaime en prinses Viktoria rond kwart voor drie Onze Lieve Vrouwekerk waar even daarvoor hun huwelijk was ingezegend. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en ook andere leden van de Koninklijke Familie waren vanmiddag aanwezig bij het kerkelijk huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Jaime met Viktória Cservenyák.

Prins Jaime de Bourbon de Parme was vrijdag al met zijn bruid Viktória bij de OLV ten Hemelopneming-kerk in Apeldoorn voor een korte repetitie van de kerkelijke inzegening van zijn huwelijk. Sinds dat moment mag zijn vrouw door het leven als Hare Koninklijke Hoogheid prinses Viktória de Bourbon de Parme.

De jongste zoon van Prinses Irene, Prins Jaime trad in het huwelijk met Viktória Cservenyák. Viktória Cservenyák droeg een bruidsjapon ontworpen door designer Claes Iversen. 
Gravin Zaria, de jongste dochter van prinses Mabel en prins Friso, was zaterdag in Apeldoorn één van de zes bruidskinderen bij het huwelijk van peetoom prins Jaime met Viktória Cservenyák. Prins Jaime, tweede zoon van prinses Irene, heeft vijf peetkinderen onder de bruidskinderen. Behalve Zaria zijn dat Julia en Paola ten Cate, de twee dochters van zijn tweelingzus prinses Margarita, en Saartje Abbink en Foppe Dolmans. Van beide laatste kinderen zijn de vaders getuigen bij de huwelijksinzegening. Niklas Eltingh, zoon van Jacco Eltingh, is bruidskind voor Viktória.
Jaime verscheen al meerdere keren met zijn vriendin in het openbaar. Op 17 februari bezochten ze samen het ABN AMRO tennistoernooi, en een paar weken geleden waren ze aanwezig op het verjaardagsfeest van de Noorse Kroonprins Haakon en Prinses Mette-Marit.
Prins Jaime en Viktória hebben voor Apeldoorn als plaats van hun huwelijk gekozen omdat de aanstaande bruid er is opgegroeid en de prins er veel herinneringen heeft. De huwelijksdag begon op zaterdag vijf oktober om 13.00 uur. Aansluitend wordt er met alle gasten gefeest op Paleis het Loo.
De 40-jarige Jaime, een zoon van prinses Irene, en de 31-jarige Viktória hebben ook voor Apeldoorn gekozen omdat Viktória daar is opgegroeid. Prins Jaime heeft hier ook veel tijd doorgebracht. De twee zijn nu ruim een jaar samen.  Prins Jaime is de tweede zoon van prinses Irene en prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Hij is sinds 2001 werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Viktória is op dit moment bedrijfsjurist op het hoofdkantoor van de Rabobank.

Wie is Viktória?
Viktória Cservenyák is geboren op 25 mei 1982 te Boedapest, Hongarije. Ze bracht haar jeugd door in Hongarije, Zwitserland en vanaf haar achtste levensjaar in Nederland. Ze studeerde Nederlands Recht aan Universiteit Utrecht en rondde haar studie Master of International Business Transactions & Law af op Nyenrode Business Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.
Viktória Cservenyák, is beter bekend onder haar schrijversnaam Victoria Delano. In 2010 zei ze haar advocatenbaan bij Allen en Overy op om zich geheel te storten op het schrijven en uitgeven van een boek. De debuutroman Jet Set Summer kwam vorig jaar april uit en kreeg lovende kritieken. 
Voor de eerste foto’s Klik HIER
Book trailer Jet Set Summer by Victoria Delano

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen