Ben Kanselaar verheugt zich op nieuwe uitdaging

‘Orderbos heeft organisatorisch alles heel goed geregeld’

VERVOLG VAN WOENSDAG:
Ben Kanselaar volgt met ingang van het komend voetbalseizoen Stephan Panman, zijn oude ploegmakker bij AGOVV, op als oefenmeester van SV Orderbos. Het maakt de trainer weinig uit dat zijn toekomstige club op een lager niveau acteert dan Alexandria, zo zegt hij. 
“Ik wil spelers beter maken. Het boeit me niet zo om naam te maken als trainer. Als voetballer heb ik alles al meegemaakt. Wie weet, ga ik in de toekomst nog wel eens een club trainen die hoger speelt. Mij lijkt het in elk geval geweldig om bij Orderbos te werken. Ik heb er nu al zin in. En wat is een stap terug? Het is maar net hoe je dat bekijkt. Qua voetbal zal het misschien minder zijn, er omheen is het een stap vooruit.”
Hij voelde meteen een klik met SV Orderbos. “In november belde Gerard Kool mij op. We hebben toen een heerlijk gesprek gehad, een hele avond gezeten. Veel mensen zeggen me: wat moet jij bij Orderbos? Maar Orderbos heeft organisatorisch alles heel goed geregeld. Er is een goede accommodatie en een goed bestuur. Bert Wijnbergen, een vriend van me, is er verzorger. Bovendien komt er jeugd aan. Uit de A-jeugd kunnen op termijn spelers doorstromen naar het eerste. Ik kan het vanaf nu al goed gaan bekijken, daar heb ik nu alle tijd voor. Natuurlijk wil Orderbos zo hoog mogelijk eindigen. Zoals elke vereniging wil ze promoveren, maar er hoeft niets.”
In tegenstelling tot bij Alexandria zal hij bij de club uit Orden waarschijnlijk niet zo gauw te maken krijgen met een groot verloop van selectiespelers. Bij SV Orderbos valt het aantal jaarlijkse spelersmutaties doorgaans prima te overzien. Zijn zoon Thomas zal hem in augustus elk geval vergezellen naar het Orderbos. Speculeren over andere mogelijke versterkingen vindt hij veel te vroeg. Kanselaar laat alles rustig op zich afkomen. “Er zijn al wel wat jongens die geïnformeerd hebben, zij appen mij zelf. En je weet ook nooit wat er buiten mij om toevallig lid wordt. Maar joh, het is pas februari. Iemand kan nu wel zeggen dat hij bij Orderbos wil voetballen, maar in de laatste week van mei kan hij dan altijd nog zeggen: de groeten…” Toch blikt Kanselaar alvast voorzichtig over de zomer heen. “Met drie of vier spelers erbij, kan Orderbos meedoen voor een prijs.” 

vosnoodstroom

Spons


Hoe hij de maanden tot aan het komende voetbalseizoen wil overbruggen? Kanselaar: “Ik ga lekker elke zondagochtend hardlopen met Cor van Luttikhuizen.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen