Koetsier Boek- en Kantoorboekhandel BV in Apeldoorn failliet verklaard

Op 28 januari is Koetsier Boek- en Kantoorboekhandel BV in Apeldoorn door de rechtbank in staat van faillissement verklaard. Volgens curator Maarten Masman is lang geprobeerd het tij te keren, maar holde de omzet achteruit. Een slechte periode in aanloop naar de feestdagen deed de Blz.-winkel uiteindelijk definitief de das om.

Brton: BoekBlad Volgens curator Maarten Masman van Dommerholt Advocaten was Koetsier een begrip in Apeldoorn en omstreken met een groot aanbod boeken, luxe-kantoorartikelen en kaarten.  Tot 2006 had Koetsier een grote schoolboekenafdeling, die dat jaar werd verkocht aan Van Dijk Educatie. Aanleiding was de overstap van een grote middelbare school waaraan Koetsier leverde naar de schoolboekendistributeur.
lees ook dossier: faillissementen
In een interview met Boekblad in augustus 2006 zei eigenaar Henk Koetsier het ‘een raar gevoel’ te vinden de boekhandel voort te zetten zonder de schoolboeken. ‘We hadden het elke zomer ontzettend druk. Het was altijd erg leuk om op de scholen aanwezig te zijn en met leerlingen bezig te zijn, iets wat ook effect had op de verkoop van schoolartikelen in onze winkel in het centrum van Apeldoorn.’
 
Koetsier zette zijn eerste schreden in het boekenvak in 1963 als medewerker van kantoorboekhandel Van Nes, gevestigd aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Van Nes bestond sinds 1921 en deed naast kantoorartikelen en technisch tekenmateriaal altijd al in schoolboeken. In 1973 nam Henk Koetsier de winkel over, zes jaar later voerde hij een naamswijziging door.
 
Koetsier runde na de verkoop van de schoolboekenafdeling samen met zijn echtgenote de Blz.-boekhandel aan de Oranjerie. Koetsier was ook een fervent sponsor van de jeugd van csv Apeldoorn. Er was geen verder personeel in dienst, door het failissement komt er dan ook niemand op straat te staan.
 
Volgens Masman is een doorstart niet uitgesloten. ‘Er hebben zich enkele partijen gemeld, Koetsier is een oude, bekende naam in deze stad en dat trekt geïnteresseerden. Hoe kansrijk een doorstart is, durf ik niet op voorhand te zeggen. Ook kleine leads kunnen soms ineens tot iets moois leiden.’  Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds bij de curator melden.
 
Apeldoorn herbergt meerdere boekhandels, waaronder Libris-winkel Nawijk & Polak, een Read Shop en tweedehands boeken- en stripzaak De Tweede Lezer. In november opende er een nieuwe boekhandel Mendel & Koetsier.
l5hnz502uu0l5f9dxs4gc4dxi-w300-h250-f-be
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen