Herfstachtig weertype in de winter

Zeist (weeronline.nl), 8 februari 2014 – Laatste update: 11:30Het weekend verloopt herfstachtig met redelijk wat wind en regelmatig regen. Vanmiddag in het oosten eerst nog regen. Daarna is het overwegend droog met af en toe een bui. Bij een vrij krachtige zuidenwind wordt het een graad of 9. Vanuit het westen kan de zon nog even doorbreken.

Vanmiddag eerst nog regen in het oosten. Daarna verdwijnt de meeste neerslag naar Duitsland. Verspreid over het land komen enkele buien voor en vanuit het westen kan voorzichtig de zon doorbreken. Er staat een vrij krachtige zuidenwind en aan de kust is de wind krachtig tot hard. Het wordt 7 graden in het noorden tot plaatselijk 10 in het zuiden.
Vanavond kunnen nog enkele buien over het land trekken en is het wisselend bewolkt. In het binnenland neemt de wind iets af. Vannacht trekt de wind weer aan en wordt zuidwestelijk. Op de Wadden en in de westelijke provincies is daarbij kans op zware windstoten.
Morgen zijn er veel wolkenvelden met vooral in de noordwestelijke helft van het land enkele buien. Soms breekt de zon even door en de middagtemperatuur ligt op 7-8 graden. In de ochtend en aan het begin van de middag staat er een krachtige en aan de kust stormachtige zuidwestenwind. In het westen en rond het IJsselmeer is daarbij kans op (zware) windstoten van 70-80 km/uur. Later in de middag neemt de wind iets af.
Maandag staat er beduidend minder wind. Aan het begin van de ochtend is het op de meeste plaatsen droog, maar geleidelijk neemt vanuit het zuiden de kans op lichte regen toe. Daarbij is het net een graadje frisser.
De dagen daarna blijven we te maken houden met wisselvallig weer.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? klik hier
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen