Draisma Dynamo heren doet goede zaken Alterno en Dynamo dames verliezen

Met de nummers 2 en 4 en 1 en 3 tegen elkaar Draisma Dynamo tegen RIVO Rijssen en Kooftin Taurus tegen Landstede ging het voorlopig eerst nog om de 2e plaats in de eredivisie mannen.Draisma Dynamo doet goede zaken en schuift door een overwinning 3-2 tegen RIVO Rijssen op naar de derde plaats. In een zinderend Omnisport is het publiek de grote winnaar

Taurus had weinig in te brengen tegen Landstede en met 41 punten uit 17 wedstrijden is Landstede de duidelijke nummer 1 in de Eredivisie.

Bron: Volleybalkrant: Draisma Dynamo heeft zich na twee verliespartijen en een rumoerige week knap hersteld op sportief gebied. De ploeg won in eigen huis met 3-2 van nummer twee van de ranglijst, Rivo Rijssen. Landstede liet in tegenstelling tot Rivo Rijssen geen punten liggen tegen Kootfin Taurus en vergroot de voorsprong als koploper. Lycurgus won met 3-0 van Zaanstad, waardoor in de laatste week van de reguliere competitie nog van alles mogelijk is.
De nummer twee van de ranglijst, Rivo Rijssen, liet namelijk punten liggen bij Draisma Dynamo. De wedstrijd kende enig oponthoud, want bij een 0-1 voorsprong in sets voor de bezoekers ging het brandalarm af in het Omnisport. Na ontruiming van de hal bleek dat iemand de handmatige brandmelder had ingedrukt, en de wedstrijd kon worden hervat. Het publiek kon weer plaatsnemen en de spelers vervolgden, na een nieuwe warming-up, de wedstrijd. Dynamo leek een 0-2 achterstand in sets op te lopen bij een 18-22 in de tweede doorgang. Een time-out van Joost Joosten pakte echter goed uit en de Apeldoornse ploeg knokte zich terug in de set (23-23). Na kansen voor beide partijen trok Draisma Dynamo uiteindelijk met 31-29 de setwinst naar zich toe.
Ook set drie was voor de thuisploeg (25-17), maar Rivo Rijssen dwong met miniem verschil een beslissende vijfde set af (25-27). In deze set wilden beide ploegen niets toegeven. Aan Apeldoornse zijde was het vooral Stefan Taanman die harde klappen uitdeelde. Rivo Rijssen kreeg het eerste matchpoint (13-14), maar dankzij Taanman kwam de thuisploeg vervolgens zelf op matchpoint (16-15). Een prikbal van Renzo Verschuren verrastte vervolgens de verdediging van Rivo Rijssen en besloot de wedstrijd in het voordeel voor Dynamo.
Eredivisie Dames:
Sliedrecht Sport verslaat Alterno DS1, hekkensluiter Dynamo verliest tegen TVT.
Sliedrecht Sport nam in Apeldoorn met miniem verschil een 0-1 voorsprong in sets (25-27), maar zag vervolgens Alterno met 25-17 en 25-23 langszij komen. De koploper van de eredivisie was duidelijk niet van plan om twee nederlagen in een week te lijden en en liep in de vierde set over de concurrent uit Apeldoorn heen (13-25). Ook in de vijfde set kon Alterno de ploeg uit Sliedrecht niet meer voldoende onder druk zetten. Met 9-15 vergroot Sliedrecht Sport haar voorsprong als koploper met een punt. De achterstand van Alterno is nu vier punten.
TVT ging op bezoek bij hekkensluiter Dynamo. Om een plek in de playoffs zo goed als veilig te stellen moest de ploeg uit Almelo alle punten pakken. Het kostte TVT met vlagen moeite om Dynamo van zich af te schudden, maar de Almelose ploeg won zonder setverlies (25-27, 22-25, 17-25). Dankzij deze overwinning kan de ploeg theoretisch gezien nog worden bijgehaald door Set-Up’65, maar dan mag de Ootmarsumse ploeg geen enkele punt laten liggen tegen Alterno en VC Sneek.